• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İlham veren buluşma

İlham veren buluşma
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü "İlham Veren Buluşmalar" eğitim etkinliğinde Prof.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü "İlham Veren Buluşmalar" eğitim etkinliğinde Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile öğrencileri buluşturdu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan farklı bir proje daha gerçekleştirildi. Alanlarında isim yapmış kişilerle öğrencileri bir araya getiren proje, "İlham Veren Buluşmalar" adı altında öğrencilere vizyon katarak farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Konak Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin ikinci çalışmasında Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan; Buca Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi, Urla Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi ve İzmir Kız Lisesi'nden öğrenciler ile bir araya geldi.

"Sizler bizim umudumuz, geleceğimizsiniz"

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "İlham Veren Buluşmalar" etkinliğinde, yine bir başka değerli konuk ile güzel bir eğitim çalışmasında öğrenciler ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. "Sizler bizim umudumuz, geleceğimiz, rüyamız ve en kıymetli varlıklarımızsınız" diye seslendiği öğrencilerin yoğun sevgisi ile alkış alan Yahşi, öğrencilerin geleceklerini planlarken onlara yol gösterip rehberlik yapabilecek alanın da isim yapmış kişilerle öğrencilerin bir araya getirileceğinin müjdesini de verdi. Yahşi, "Onun için istedik ki İzmir'deki öğrencilerimizin, hayal dünyaları, ufukları, geleceğe olan bakışları daha derin olsun. Bu sebeple Türkiye'de önemli başarılara imza atmış kıymetli şahsiyetleri sizlerle bir araya getiriyoruz. Özellikle eğitim öğretim yaşamınızda, sizlere ilham olması açısından bu buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Değerli konuklarımızdan, başarı yolunda tecrübenin ne kadar önemli olduğunu da sizlerle paylaşmalarını istirham ettik. Ben huzurlarınızda bir kez daha hocamıza teşekkür ediyorum. Belki de ancak üniversitede yakalayabileceğiniz bu buluşmaları biz, lisede başlatalım istedik. Biliyoruz ki eğitim doğumla başlıyor, üniversite geç olabilir. Meslek seçimi noktasında lisenin daha iyi olacağı kanaatindeyiz. Bizler sizlerin okullarınızı güçlendirme, güzelleştirme, öğretmen ihtiyacınızı karşılama işini zaten yapıyoruz. Sizin gibi iyi beyinlerin daha doğru bir kariyer planlamasını sağlamak bizim için daha ön planda. Toplantılarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek" dedi.

"Başarı tek bir formül üzerinden gelmiyor"

Konuşmasına başarı kriterinin, yaşamın her döneminde farklı olabileceğini belirterek başlayan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan kendi yaşamından örnekler vererek sözlerine şöyle devam etti: "Ailemin benden başarı odaklı bir beklentisi olmadı. Hatta annem liseyi bitirip karnemi götürdüğümde okulu aradı gerçekten bitirdim mi diye. Hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Hayatta başarının nerede, nasıl geleceği hiç belli olmuyor. Başarı tek bir formül üzerinden gelmiyor. Sistem size bir takım değerler veriyor. Örneğin güzellik kavramı çağlar boyunca değişiklik göstermiştir. Eskiden biraz daha kilolu insan olmak güzellik kriterlerinin başında geliyordu. Günümüzde bize empoze edilen güzellik algısı üzerinden düşünmemiz ve buna göre tercihlerimizi yapmamızı istiyorlar. Başarı kriterleri sabit değildir. Kendinize ait başarı kriterlerinizi oluşturun." İnsanların düşüncelerinin yönlendirilip ilgi ve ihtiyaçlarını şekillendirilmesine de değinen Arıboğan gençlere başarı konusunda ufuklarını açıcı başka örneklerin de olabileceğini göstermek gerektiğinin altını çizdi.

"Para tek başına başarı kriteri değildir"

Paranın da tek başına başarı kriteri olmadığını vurgulayan Arıboğan, şöyle konuştu: "Güzel bir aileye sahip olmak, sağlıklı ve huzurlu olmak, birileri için bir şeyler yapabilmek, başkasını mutlu etmek büyük bir başarıdır aslında. İnsanın yaşadığı, çevresine pozitif ışık verebildiği her an büyük bir mutluluk vesilesidir. En büyük başarı budur. Mutlu olabilmeyi başarmaktır. Başarı hikayenizi kendiniz tayin edeceksiniz." İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'a teşekkür plaketi vererek öğrencilerle birlikte özçekim gerçekleştirdi.

İlham veren buluşma

İlham veren buluşma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim