• BIST 9548.09
  • Altın 2493.433
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5694
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

İlham Aliyev'in affettiği Türk mahkum Kılıçparlar: Rüyada gibiyim

İlham Aliyev'in affettiği Türk mahkum Kılıçparlar: Rüyada gibiyim
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yılbaşı ve 31 Aralık Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü öncesinde 210 mahkumu affetmesiyle 2007 yılından...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yılbaşı ve 31 Aralık Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü öncesinde 210 mahkumu affetmesiyle 2007 yılından beri bu ülkede cezaevinde yatan TIR şoförü Mehmet Kılıçparlar da tahliye oldu. Çocuklarına kavuşan Kılıçparlar, kendisini rüyada hissettiğini söyledi. Cezaevine girdiğinde 5 aylık olan kızı Senanur ise babasının kendisini kucağına almasının güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

TIR şoförü Mehmet Kılıçparlar, 2007 yılında kullandığı araçta uyuşturucu bulunduğu iddiasıyla Azerbaycan'da tutuklanmıştı. Gaziantep'te yaşayan ailesi ise uzun bir süre haber alamadığı Kılıçparlar'ın cezaevine girdiğini aylar sonra bir televizyon programı sayesinde öğrenebildi. Bu süre içerisinde yapılan girişimler sonucu 2013 yılında ailesi tarafından ziyaret edilen Kılıçparlar, geçen zamanda suçsuzluğunu da ispat etmeye çalıştı. Son olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de genel af çıkararak yılbaşı ve 31 Aralık Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü öncesinde 210 mahkumun salıverilmesini onayladı.

"RÜYADA GİBİYİM"

Tahliye olarak Gaziantep'te yaşayan ailesine kavuşan Kılıçparlar, kendisini rüyada gibi hissettiğini dile getirdi. Çok huzurlu olduğunu kaydeden Kılıçparlar, başından geçen süreci şu sözlerle anlattı: "2007 yılında TIR şoförü olarak Azerbaycan'a yük götürmüştüm. Yük götürdüğüm sırada kanunsuz olarak orada tutuldum. Kullandığım arabada narkotik çıkınca beni kanun çerçevesinde tutukladılar. Bu onların kanunlarına zıt olduğu için cezalandırdılar. 2013'e kadar dilekçeler yazarak suçsuzluğumu ispat etmeye çalıştım. Tabi her ülkenin kendi kanunu var. Ben o cezayı aldım. Bir televizyon kanalında da mahkumların hayatı anlatılıyordu. Ben de kendimi denedim ve orada konuştum. Ailemin yanıma gelemediğini anlattım. Devlet organlarının ilgisini çekti. Benimle ilgilenmeye başladılar."

Türk halkına Azerbaycan'da büyük bir muhabbet duyulduğunu dile getiren TIR şoförü , şöyle devam etti: "Beni 2013 yılında ailemle buluşturdular. Olay iki devletin cumhurbaşkanlarının dikkat merkezinde oldu. Kızım henüz 6 aylıktı, bir daha görmemiştim. Geldiklerinde hiçbirini tanımadım. Hem sevinç hem keder yaşadım. Bunlar yaşandığı sırada ilgi daha da çoğaldı. Sonunda af kararı çıktı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum."

8 yıl 1 ay boyunca cezaevinde yattığını ve şuanda bir boşluk içerisinde olduğunu vurgulayan Mehmet Kılıçparlar, gelecek planlarıyla ilgili olarak da "Fakir bir insanım. Allah kısmetimi helal olarak kazanmayı nasip eylesin. Allah her insanın rızkını vesilelerle getirir. Biri çıkar vesile olur, bekliyorum. Şimdi gelen gidenlerimiz var. Bütün akrabalarım hepsi geliyor. Hiçbirini tanımıyorum. Ayrı bir mutluluk yaşıyorum, rüyada gibiyim." diye konuştu.

EŞİ: ÇOCUKLARIMIN YÜZÜ GÜLDÜ

Tahiye kararını Kılıçparlar'ın yıllardır ayrı yaşadığı ailesi de büyük bir sevinçle karşıladı. Çok mutlu olduklarını ifade eden eşi Gülseren Kılıçparlar, "Çocuklarımın yüzü güldü. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Haklarını helal etsinler. Biz bugünü 8 yıldır bekliyorduk. Çocuklarım babalarına kavuştu." dedi.

13 yaşındaki oğlu Davut dualarının kabul olduğunu söylerken, babası mahkum olduğunda henüz 6 aylık olan ve aradan geçen 8 yıl içerisinde sadece bir kez görüşme imkanı bulan 9 yaşındaki Senanur ise "Babam geldiği için çok sevinçliyim. Dualarımızla geldi. Dualarla ayakta durduk. Çok mutlu oldum. Duygulandım. Babamın beni kucağına alması çok güzel bir duygu." şeklinde konuştu.

TIR şoförünün annesi Firdevs Kılıçparlar da sevincini şu sözlerle paylaştı: "Kurbanım Rabbime. Oğluma kavuşturdu. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Aracıları da incitmesin."

İlham Aliyev'in affettiği Türk mahkum Kılıçparlar: Rüyada gibiyim

İlham Aliyev'in affettiği Türk mahkum Kılıçparlar: Rüyada gibiyim

İlham Aliyev'in affettiği Türk mahkum Kılıçparlar: Rüyada gibiyim

İlham Aliyev'in affettiği Türk mahkum Kılıçparlar: Rüyada gibiyim

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim