• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

İlgo Başkan Adayı Alpay Okyay, “Esnafımız İçin 7/24 Çalışmaya Geliyorum”

İlgo Başkan Adayı Alpay Okyay, “Esnafımız İçin 7/24 Çalışmaya Geliyorum”
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası (İLGO) Başkan adayı Alpay Okyay, mesleklerini zor koşullarda yapmaya çalışan, vergi yükü ve sürekli artan maliyetlerle...

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası (İLGO) Başkan adayı Alpay Okyay, mesleklerini zor koşullarda yapmaya çalışan, vergi yükü ve sürekli artan maliyetlerle ayakta kalma mücadelesi veren esnafın sorunlarını çözmek için aday olduğunu söyledi. Bu kapsamda 7 gün 24 saat çalışmaya hazır olduğuna dikkat çeken Okyay, İLGO Başkanı Aykut Yenice'nin üyeleriyle ilgilenmek yerine hacizlerle ve üyelerin hakkını savunan kendisi ile uğraşmayı seçtiğini iddia etti.

Adaylık sürecini değerlendirmek için Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nda gazetecilerle bir araya gelen Alpay Okyay, 2 bin 500'ün üzerinde üyesi olan İLGO'nun kötü yönetildiğini belirterek, gündeme gelen haciz olayının da bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

110 BİN TL'LİK HACİZ

Aykut Yenice'nin görevde bulunduğu 14 yıl boyunca İLGO'nun tüm birikimlerini eriterek, hacizlerle itibarını da yerle bir ettiğini savunan Okyay, "Mevcut başkan Yenice ile yönetimde birlikte çalışan 4 kişinin huzur hakkı ücreti alacaklarının tahsili ile ilgili olarak açtığı dava geçtiğimiz hafta icra yoluyla haciz işlemiyle sonuçlandı. Yönetimin odamıza verdiği zararlara şimdi bir yenisi daha eklendi. Davacı olan bu kişilerle uzlaşma yoluna gitmek varken tamamen şahsi yönetimsel hataları yüzünden 50 bin lira olarak tahakkuk eden huzur hakkı alacaklarının bedeli, faiziyle birlikte 110 bin lira olarak ödendi. Kötü yönetim odaya 110 bin TL'ye mal oldu. Yönetim bunların hesabını vermeli. Ben üyelerimiz adına bunun hesabını soruyorum. 110 bin TL'lik borcun ödendiği belirtiliyor. Bu borç nasıl ödendi. Bu açıklanmalı. Genel kurulda da üyelerimiz adına bunların hesabını soracağım" dedi.

"İLGO'NUN HER ŞEYİ SATILDI"

Mevcut başkan Yenice'nin İLGO'yu kötü yönettiğini gördüğü için başkan adayı olduğunu söyleyen Okyay, "Aykut Bey 2002 yılında göreve başladığında ilk iş olarak Elhamra İş Hanı'nda odamıza ait olan ve kira geliri bulunan daireyi sattı. Bu dairenin şimdiki değeri yaklaşık 150 bin TL. İLGO kasasında 140 bin lira nakit para vardı. Bu para harcandı. Bu paranın bugünkü değeri de yaklaşık 300 bin TL. 2003 yılında b,r bankadan 150 bin lira kredi kullanılmış, ortada o paranın akıbetiyle ilgili bir kayıt yok. Bahçelievler'de İLGO Sosyal Tesisleri'ni açtı zarar ettirdi ve kapandı. Bu zararın karşılanması için Kaynaklar'da Adil Müftüoğlu başkanlığı zamanından kalan bugünkü değeri 750 bin TL'yi bulan arsa satıldı. Toplamda 14 yılda Yenice'nin kötü yönetimi dolayısıyla 1 milyon TL'nin üzerinde değerimiz yok oldu. Bu paralar üyelerimizin cebinden çıktı. Esnafımız zor şartlarda aidatlarını ödedi ve odamız bu aidatları bu hatalara heba etti" diye konuştu.

"YILMAYACAĞIM"

Alpay Okyay, geçtiğimiz hafta İLGO'dan noter tasdikli resmi bir uyarı yazısı aldığını dile getirerek, bu yazıda Aykut Yenice'nin yönetim anlayışı ile ilgili yaptığı eleştirilerin Yenice'yi yıprattığını ve bu eleştirilerin devam etmesi halinde kendisine dava açılacağının ifade edildiğini söyledi. Yönetim tarafından kendisine baskı yapıldığını iddia eden Okyay, baskıların kendisini yıldıramayacağını belirterek, başkan olduğu takdirde oda kaynaklarını tasarruflu harcayacağına da söz verdi.

İlgo Başkan Adayı Alpay Okyay, “Esnafımız İçin 7/24 Çalışmaya Geliyorum”

İlgo Başkan Adayı Alpay Okyay, “Esnafımız İçin 7/24 Çalışmaya Geliyorum”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim