• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

İl Sağlık Müdürlüğü’ne Bağlı 112 ve Evde sağlık Hizmetleri Ekipleri Sandığa Gidemeyen Hastaları Sandığa Götürdü

İl Sağlık Müdürlüğü’ne Bağlı 112 ve Evde sağlık Hizmetleri Ekipleri Sandığa Gidemeyen Hastaları Sandığa Götürdü
Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu yaşlı ve engellilerin oy kullanmasına yönelik ambulans hizmeti kapsamında Kayseri'de 112 ve...

Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu yaşlı ve engellilerin oy kullanmasına yönelik ambulans hizmeti kapsamında Kayseri'de 112 ve Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, yaşlı ve engellileri ambulansla oy kullanacakları okullara getirerek oy kullanmalarını sağladı. Türkiye genelinde yapılan 24 Haziran erken genel seçimleri kapsamında Kayseri genelinde 100'den fazla hasta ve engelli, ambulansla oy kullanmaya götürüldü. Vatandaşlar, yapılan hizmetten çok memnun olduklarını belirterek, "Allah devletimizden razı olsun" dedi.

DEVLETİMİZE SAĞLADIĞI BU İMKANLARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Diyabet hastası 82 yaşındaki Emine Kalem, oy kullanmak için evde sağlık hizmetlerinden yardım istedi. Yıldırım Bayezid mahallesinde oturan hasta, oy kullanacağı Fatih İlkokuluna getirildi. Tekerlekli sandalyede sağlık görevlilerinin yardımıyla sandıkta oyunu kullanan Emine Kalem'in kızı Havva Yerlikaya ise, "Annem yatalak kalkamıyor. Sağlık Bakanlığı görevlileri geliyor evde bakım hizmeti veriyor. Teşekkür ederiz. Bugün de oy kullanmak için evde sağlık hizmetlerine müracaat ettik. Sağolsun geldiler, getirdiler. Allah razı olsun" dedi.

Diyabet hastası, Bir gözü görmeyen ve yürüme güçlüğü çeken hasta 80 yaşındaki Güleser Selvi ise 112'ye müracaat etti. Talas Mevlana mahallesinde oturan hasta 112 ekipleri ile taşınarak 75. Yıl Zübeyde Germirli İlkokulu 1088 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Kızı Venhar Özcan, "Hastam yaşlı ve yürüyemiyor. 112'yi arayın dediler. Aradık geldiler ve annemi sandığa götürdüler. O da bizi tabii çok mutlu etti. İl Sağlık Müdürlüğümüze çok teşekkür ederim. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Allah bizi utandırmasın" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim