• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

İl Müftüsü Güven’den Helal Kazanç Semineri

İl Müftüsü Güven’den Helal Kazanç Semineri
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven 10.03.2016 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) ve Huzur Çınarı tarafından düzenlenen...

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven 10.03.2016 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) ve Huzur Çınarı tarafından düzenlenen "Helal Kazanç" konulu hizmet içi eğitim seminerine konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftüsü Güven, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Kişinin el emeği ve alın teri ile kazandığından daha iyi bir nimet yoktur." buyuruyor. Helal kazanç deyince üç hususun iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Güven, "Birincisi çalışmak, ikincisi çalışacağımız işlerin meşru ve helal yollardan olması, üçüncüsü ise kazancımızın nereye harcandığıdır. Helal kazanç konusunda en çok ihmal edilen şeylerden birisi kazandığımızın nereye harcandığının bilinmemesidir. İnsanlar kendi geçimleri ve mesul bulundukları aile bireylerinin geçimi için çalışmıyorlarsa topluma yük olmaktadırlar." dedi.

Allah Teâlâ'nın insanların bu dünyada iken çalışmasını emrettiğini dile getiren İl Müftüsü Güven, "Allah Teâlâ, bizlerin sorumlusu olduğumuz aile bireylerine yapmış olduğumuz harcamayı kendi yolunda yapılmış harcama gibi kabul ediyor ve sadaka sevabı veriyor. Bu yüzden çalışmalıyız. Allah Teâlâ'nın helal kıldığı dairede çalışmalıyız. İslam "Hem meşru yollardan kazan hem de başkalarını sömürme" diyor. Ayrıca, kazandıklarımızın helal mi haram mı olduğuna pek dikkat etmiyoruz. Gelsin de nereden olursa olsun diyoruz. Ama neticelerine baktığımız zaman o haram kazanç ya bu dünyada ya da ahirette azap olarak karşımıza çıkıyor. Çalıştığımız ortamda bize verilen görevi tam olarak yerine getiriyorsak aldığımız maaş helaldir. Ama çalışmamız gereken zamanda başka şeylerle uğraşıyorsak çalışmadığımız zaman diliminde bize takdir edilen parayı almakla helal bir şey yapmıyoruz." diye konuştu.

Seminer sonunda İl Müftüsü Güven'e KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan tarafından tablo hediye edildi.

İl Müftüsü Güven’den Helal Kazanç Semineri

İl Müftüsü Güven’den Helal Kazanç Semineri

İl Müftüsü Güven’den Helal Kazanç Semineri

İl Müftüsü Güven’den Helal Kazanç Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim