• BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu: "Kandil gecelerini fırsat olarak değerlendirmeliyiz"

İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu: "Kandil gecelerini fırsat olarak değerlendirmeliyiz"
Kayseri İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, Miraç Kandili dolayısı ile yaptığı açıklamada; "Bu tür geceleri ganimet bilmeliyiz, altın birer fırsat...

Kayseri İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, Miraç Kandili dolayısı ile yaptığı açıklamada; "Bu tür geceleri ganimet bilmeliyiz, altın birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

Miraç gecesinin İslam tarihinde ayrı bir önemi olduğunu; peygamber efendimizin Cenabı Hakka olan yolculuğundan müjdelerle döndüğünü ifade eden Topçu açıklamasında; "Recep ayının 27. gecesi yani 13 Nisan Cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece itibariyle Miraç Kandilini inşallah idrak edeceğiz. Miraç gecesinin 1439. senei devriyesini idrak etmiş oluyoruz. İslam tarihinde Miraç gecesinin ayrı bir önemi vardır. Bugün kılmış olduğumuz 5 vakit namazın başladığı gündür. Ancak Miraç gecesi ile ilgili şunları bilmemizde fayda vardır. Bildiğimiz gibi peygamber efendimiz Mekke'de müşrikler tarafından birçok cefaya maruz kaldılar. Herhalde bütün bu olayların ardından Cenabı Hak peygamberimizi teselli edecek ki ardından Miraç hadisesi meydana geldi. Hicretten bir yıl kadar önce bu hadise gerçekleşmiş oldu. İsra dediğimizde peygamberimizin Kabei muazzamadan bugünkü Mescid-i Aksa'ya yürütülmesi, gece yürüyüşü olarak anlaşılmaktadır. Mescid-i Aksa'dan da Cenabı Hak'kın katına olan yolculuğa "Miraç" diyoruz. Özellikle İsra hadisesi yüce Kuranı Kerim'de geçmektedir. Miraç gecesi böyle anlamlı bir gecedir. Cenabı Hak'kın o gece 5 vakit namazı farz kıldığını biliyoruz, hediye olarak Bakara Suresi'nin iki ayetini gönderdiğini biliyoruz. Yine Allah'a eş koşmayan herkesin cennete gireceği müjdesiyle peygamberimizin döndüğünü biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Müslümanların bu tür geceleri birer ganimet olarak bilmesi ve altın birer fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu sözlerini şöyle sürdürdü;

"Elbette ki bu tür gecelere has bir ibadet şekli olmamakla birlikte tüm dünya Müslümanları açısından anlamlı bir gecedir. O halde biz de bu tür geceleri ganimet bilmeliyiz, altın birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu günümüze kadar geçirmiş olduğumuz zaman dilimini muhasebe etmeliyiz. O kadar yanlışlarımız, günahlarımız var ki; bütün bunlar için tövbe yapmalıyız. Yapmış olduğumuz yanlışlara pişman olmalıyız, bir daha yapmamaya söz vermeliyiz. Bol bol Kuranı Kerim okumalıyız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim