• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

İl Başkanı Kahtalı, Ankara Görüşmeleri Hakkında Konuştu

İl Başkanı Kahtalı, Ankara Görüşmeleri Hakkında Konuştu
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başkanlığında Malatya heyetiyle, 5 ayrı bakanlığı ziyaret ettiklerini...

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başkanlığında Malatya heyetiyle, 5 ayrı bakanlığı ziyaret ettiklerini ve Malatya'nın sorun ve taleplerini dosyalar halinde sunduklarını ifade etti.

Televizyon programına katılan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya heyetiyle Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı ziyaret ettiklerini belirterek, görüşmelerin olumlu geçtiğini aktardı. Kahtalı, Malatya heyeti olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile kahvaltı yaptıklarını ve kendisinden Malatya'ya kurulması düşünülen Onkoloji Hastanesi için destek sözü aldıklarını ifade etti. Kahtalı, "Malatya'nın cazibe merkezi olması için talebimizi ilettik. Bu dönem nasip olursa yapmayı düşündüğümüz Onkoloji Hastanesi için bilgileri ve dosyayı Bakanımıza sunduk. Çok büyük bir yatırım olacak, plan ve projesinin hazırlanıp hemen başlanması gereken bir proje. Kalkınma Bakanımız ile görüşmemiz oldukça verimli geçti" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yapılan görüşmenin de verimli geçtiğini ifade eden Kahtalı, "Büyükşehir belediye başkanımız merkezde şehrin içine sıkışmış ve ulaşım başta olmak üzere bir çok alanı olumsuz etkileyen 14 okul tespit etmişti, bu okulların daha güzel fiziki şartlarda ve donanımlı teknik alt yapıda bir kampüs içinde birleştirilmesi ve yıkılacak okul alanlarında şehre yeşil alan olarak kazandırılması talebimizi Bakanımıza ilettik. Bakanımız konuyla ilgilenecek yetkilileri hemen aradı, talimat verdi. Gerekli çalışmalar yapılacak, yer tespiti yapıldıktan sonra okul binaları hızlı bir şekilde inşa edilecek ve merkezde kalan 14 okul şehrin daha dışında kurulacak bir kampüs içinde toplanacak. Yıkılacak okulların yerine kesinlikle yeni binalar yapılmayacak, yeşil alan, park veya meydan yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim