• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İl Başkanı Ahlatcı dünya süt gününde birlikleri ziyaret etti

İl Başkanı Ahlatcı dünya süt gününde birlikleri ziyaret etti
AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı İl Başkan Yardımcıları ile birlikte dünya süt günü nedeniyle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği...

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı İl Başkan Yardımcıları ile birlikte dünya süt günü nedeniyle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Şevket Avcı ile Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya'ya dünya süt günü nedeniyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Birlik Başkanımızın çalışmaları neticesinde İlimizde ve ilçelerimizde süt üretimi ve kalitesinin artırılması için yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür ederiz. İlimizin her alanda gelişmesine katkı sunan derneğimizin ve birliğimizin yanında yer almaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Birlik olarak üyelere artan maliyetler karşısında destek olmaya çalıştıklarını aktaran Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Göreve geldiğimiz günden bu yana bizim üreticilerimizin maliyetleri çok yüksek olduğu için çalışmalar başlattık. Üreticilerimizin kaba yem ihtiyacını gidermek için Silaj Paketleme Tesisi'ni kurduk. Ondan sonra süt maliyetlerini düşürmek için çalışmalar başlattık. ikinci silaj paketleme ve yonca, ot silaj paketleme makinesinin verilmesiyle mısır silajı 2019 yılında 30 bin ton yapılması planmaktadır. Üyelerimizle 2019 yılı için sözleşmeli mısır ve yonca ekimi yapılmaktadır. Yonca, ot, fiğ silaj paketleme makinesiyle birlikte üyelerimize kaba yem ihtiyacını karşılamak süt ve et üretimine büyük destek sağlayacaktır. Artan keşif yem fiyatlarına karşılık kaba yem tedariki yapılarak üyelerimizin maliyetlerini düşürerek üretime destek sağlanmaktadır. Böylelikle işletmelerine 500 kilogram ve 1 ton slaj paketleriyle 12 ay tedariği sağlanarak istediği zaman kaba yeme ulaşımı sağlanmıştır. " dedi.

İl Başkan Yardımcıları ile Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Şevket Avcı'yı ziyaret eden AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, AK parti olarak ilimizin gelişmesini sağlayan tüm dernek ve birliklerin yanındayız. Elimizden ne geliyorsa sizlerle birlikte yapmaya hazır şeklinde konuştu.

Birlik Başkanı Şevket Avcı'da ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, "Bizlerde sizlerin ve devletimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim