• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İki stadı olan Bursaspor, kupa maçını Balıkesir’de oynayacak

İki stadı olan Bursaspor, kupa maçını Balıkesir’de oynayacak
Açılışını 21 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 45 bin kişilik Büyükşehir Belediye Stadı ile 25 bin kişilik Atatürk Stadı'na...

Açılışını 21 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 45 bin kişilik Büyükşehir Belediye Stadı ile 25 bin kişilik Atatürk Stadı'na sahip olan Bursaspor, Türkiye Kupası'nda Boluspor ile yapacağı maçı Balikesir'e aldırttı. Bursaspor taraftarları, iki stat olmasına rağmen takımlarının kendi şehrinde maç yapamamasını eleştirdi.

Bursaspor, Türkiye Kupası B Grubu maçında 10 Ocak Pazar günü Balıkesir Atatürk Stadı'nda Boluspor ile karşı karşıya gelecek. Maçın yapılacağı yer olarak Bursa Atatürk Stadı'nın açıklanmasını bekleyen Bursaspor taraftarları, karşılaşmanın Balıkesir'e alınmasına tepki gösterdi. Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren taraftarlar, iki stadı olan takımın deplasmanda maç yapmasını eleştirdi.

Taraftarlar, "2 iki stat, marka bir şehir Bursa. Bursaspor-Boluspor kupa maçı Balıkesir de oynanıyor. Çok garip değil mi, iki stat birden dururken. Neyin açılışını yaptınız?" sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun henüz tam hazır olmaması ve Atatürk Stadı'da elektronik sistem ile kameraların sökülmesi nedeniyle maçın Balıkesir'e alındığı ifade edildi.

BBP'DEN KARARA TEPKİ

BBP İl Başkanı Mehmet Gebeş, kupa maçının Balıkesir'de oynanacak olmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Gebeş, "Kamuoyunun malumu yeni stadın açılışı Sayın Cumhurbaşkanı tarafından 21 Aralık'ta yapılmıştı." diyerek, şunları söyledi:

"Bütün birimleri ile futbol maçı oynamak için hazır halde olmayan bir stadı siyasi şov malzemesi yapmak ve Bursa sporumuzu siyasi emellerinize malzeme yapmak için mi bu töreni yaptınız. Diğer yandan Bursaspor yönetiminin eski stat yani Atatürk Stadı'nda maç yapma isteğini de sayın vali güvenlik gerekçesi ile uygun bulmamış.

Şehirde 2 (yarım) stat var ama ikisinde de maç yapılamıyor demek ki 2 yarım her zaman 1 bütün etmiyor. Bursa'yı ve Bursaspor'u yönetenler; sayın vali sayın Büyükşehir Belediye başkanı ve Kulüp başkanı el birliği ile şehrimizin takımını bindirdiler bir alamete götürüyorlar kıyamete."

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim