• BIST 9530.47
  • Altın 2478.792
  • Dolar 32.4444
  • Euro 34.8012
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İki kişi 45 günde 1 tane dokuyabiliyor

İki kişi 45 günde 1 tane dokuyabiliyor
ŞIRNAK (İHA) – Şırnak'ın Uludere ilçesinde "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliklerinde Halk Eğitim Merkezleri ve ADEM kurslarında yapılan ürünler...

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak'ın Uludere ilçesinde "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliklerinde Halk Eğitim Merkezleri ve ADEM kurslarında yapılan ürünler sergilendi. El emeği göz nuru ürünler uzun işlemlerin ardından tamamlanırken 3 bin 500 liradan alıcı buluyor.

Uludere ilçesinde "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliklerinde Halk Eğitim Merkezleri ve ADEM kurslarında yapılan ürünler sergilendi. Etkinliğin açılışına Uludere Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, İl Milli eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mikail Demirtaş ve Hilal Belde Belediye Başkanı Cafer Benek katıldı. Müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte protokol üyeleri, daha sonra kursiyerlerin yaptıkları el ürünlerini inceledi. Kursiyerler tek tek tebrik edilerek sertifikaları dağıtıldı. Kursta çeşit çeşit ürünler bulunurken en çok ilgi çeken ürünler, unutulmaya yüz tutmuş el dokuma kilimler oldu. El dokuma kilimlerin 2 kişi tarafından yapılıp 45 günde ancak bitirildiği ve tanesinin 3 bin 500 liradan alıcı bulduğu belirtildi. Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından desteklenen kurslarda ağırlıklı olarak kadınların çalışıp sattıkları ürünler ile aile ekonomilerine katkı sundukları kaydedildi.

Usta öğretici Rahime Bilen, "Hayat Boyu Öğrenme" etkinlikleri adı altında Uludere Halk Eğitim Merkezi bahçesinde ürünlerini sergilediklerini söyledi. Yılda bir defa sergileri olduğunu aktaran Bilen, "Farklı farklı dallarda ürünler çıkarıyoruz. Kursa gelen öğrencilerin de yaptıkları ürünleri Aile Destek Merkezi olarak satışını yapıyoruz. O satışlardan elde ettiğimiz ücretleri kadınlarımıza veriyoruz. Ailelerine katkıda bulunuyorlar. Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bizlere çok destek oluyor. Merkezlerimiz kaymakamlığın bünyesinde açılmış merkezler. Ürün verme, alet verme konusunda bizlere çok yardımcı oluyorlar. Öğrencilerimiz ayda sadece bir seccade yapabiliyorlar. Seccadeler de bin 200 ila bin 500 lira arasında alıcı buluyor. Satışlar da iyi, aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. En büyük kilimimizi 1,5-2,5 metre şeklinde yaptık. İki kursiyerimiz birlikte yaptı, 1,5 ay sürdü. O da 3 bin 500 liradan alıcı buluyor" dedi.

İki kişi 45 günde 1 tane dokuyabiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim