• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Iğdır'daki hain saldırı dünya basınında

Iğdır'daki hain saldırı dünya basınında
Dağlıca saldırısının ardından gözlerini Türkiye'ye çeviren dünya medyası bugün yaşanan Iğdır saldırısının detaylarını da sabah erken saatlerden itibaren paylaşmaya başladı.

Pek çok haber sitesinin hızlı bir şekilde servis ettiği haberlerde, Iğdır'da yapılan saldırının detayları dünya medyasında yankı uyandırdı. Saldırıyla ilgili dış basında çıkan değerlendirmeler şöyle:

Al Jazeera: Yetkililerden gelen bilgilere göre PKK, Türkiye'nin doğu illerinden Iğdır'a en az 10 polisin öldüğü bir saldırı düzenledi. Polisleri taşıyan bir aracın Azerbaycan sınırına yakın bir bölgede PKK tarafından düzenlenen pusu, 16 Türk askerinin öldürüldüğü saldırıdan 2 gün sonra gerçekleşti.

Europa Press: Reuters'tan gelen bilgilere göre Türkiye'nin Iğdır şehrinde polisleri taşıyan bir araca bombalı saldırı düzenlendi. En az 10 ölü olduğu haberi alındı.
İlsole24ore: Iğdır'da düzenlenen bir saldırıda, minibüste bulunan 10 Türk askeri hayatını kaybetti. Türkiye 2 gün önce 16 askerin öldürüldüğü saldırı sonrasında PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde 40'tan fazla jet uçakla operasyonlar yapıyordu.

İbTimes: Türkiye ve PKK arasındaki gerilim tırmanıyor. Erken gelen raporlara göre Azerbaycan sınırına yakın bir bölge olan Hasanköy'de gerçekleşen olayda araçta bulunan 10 polis memuru hayatını kaybetti. Türkiye'nin dün gece 40'tan fazla jet uçakla PKK'ya düzenlediği operasyonlar, Pazar günü 16 Türk askerinin öldüğü saldırıdan sonra başlamıştı.
Saudi Press Agency: Türk televizyonlarından alınan bilgiye göre Türkiye'nin Ermenistan sınırına yakın bir bölgede olan Iğdur şehrinde  10 polisin öldüğü, 3 polisin de yaralandığı bir saldırı düzenlendir. Saldırı Pazar günü 16 Türk askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı yapan PKK terör örgütünden geldi.

Le Figaro: PKK'nın Türkiye'nin Iğır şehrine düzenlediği saldırıda en az 12 polis hayatını kaybetti. PKK'nın saldırıda bir minibüsü hedef aldığı öğrenildi.

Sputniknews: Türkiye'nin Iğdır şehrinde, bir minibüsle yolculuk etmekte olan 10 polis, yol kenarına döşenen bir patlayıcı ile havaya uçurulması sonucu hayatını kaybetti.

The Globe And Mail: Türkiye'nin Ermenistan ve İran sınırındaki bölgesinde 10 polis memuru bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Iğdır'daki bu saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak olay aylardır süren PKK saldırılarının bir parçası olarak görülüyor.

Independent: 12 Türk polisi, Ermenistan sınırına yakın bir bölgede, bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti. TRT televizyonundan gelen bilgilere göre saldırı yol kenarına döşenmiş bir bombayla gerçekleşti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim