• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

İflas Eden Hastanede Personelin Maaş İsyanı

İflas Eden Hastanede Personelin Maaş İsyanı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde sahiplerinin iflası nedeniyle kayyuma devredilen ve 5 gündür tüm faaliyetleri durdurulan özel bir hastanenin çalışanları...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sahiplerinin iflası nedeniyle kayyuma devredilen ve 5 gündür tüm faaliyetleri durdurulan özel bir hastanenin çalışanları 2-3 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia etti.

Manavgat'ta 5 yıldızlı otel konforuyla hizmete açılmasından kısa bir süre sonra yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda el değiştiren özel hastane, kısa bir süre önce yaşanan maddi sıkıntıların ardından kayyuma devredilmişti. Hastanenin kayyuma devredilmesiyle haklarını alacakları için sevinen hastane çalışanları haklarını alamadıkları gibi 3 aylık maaşlarını da alamadıklarını belirterek eylem yaptı.

3 yıldır hastanede çalıştığını belirten Ebe Aysel Demirel, "Elimizden gelen tüm emekleri esirgemeden çalışıyoruz. Ancak kayyum 3 aydır maaşımızı ödemiyor. Biz kayyuma gittiğimiz zaman "gidin noterden istifanızı verin çalışmayın benim elimden gelen budur" diyor. Çözüm bulun diyoruz. "Ben çözüm bulamam kendimi başarısız kayyum ilan edemem" diyor. Şu anda tüm arkadaşlarımız mağdur, herkesin yaklaşık 2-3 aylık maaşı var içeride. Benim yaklaşık 10 bin lira alacağım var. 46 gün yıllık izin, 4 bin lira maaş, 300 saat de mesaim var. Tüm arkadaşlarımın da mesaisi var. Kayyum ödemiyor başınızın çaresine bakın ortaklara gidin diyor. Şu anda da muhatap alacağımız hiç kimse yok. Hasta potansiyelimiz çok iyi olmasına rağmen kayyum bize para yok diyor" dedi.

Maaşlarının aksayarak bugüne geldiğini belirten Teknik Servis Personeli Volkan Değirmenci ise "Şimdi bizi yüz üstü bıraktı. İşsizlik maaşını da alamıyoruz. Hastane şuanda faaliyet göstermiyor. Cuma günü Sağlık Müdürlüğünden geldiler kapıyı kilitlediler. Bizim hakkımızı savunacağına bizleri yüz üstü bıraktı" ifadelerini kaydetti.

10 yıldır hastanede çalıştığını belirten hastanenin teknik sorumlusu Erdal Önder, "2 yıldır kayyum var. Hastanedeki patronların arasındaki anlaşmazlık var. Biz 2 yıldır problem yaşıyoruz. Bütün arkadaşlarımız mağdur. 2-3 aylık maaşlar var. İstifayı tek taraflı etmemizi söylüyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Kayyum buraya nasıl geldiyse aynı şekilde personelin hakkını vermek zorunda. Tek taraflı fesih kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

İflas Eden Hastanede Personelin Maaş İsyanı

İflas Eden Hastanede Personelin Maaş İsyanı

İflas Eden Hastanede Personelin Maaş İsyanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim