• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

İdris Bal'ın yolsuzluk komisyonu ile ilgili iddiaları

İdris Bal'ın yolsuzluk komisyonu ile ilgili iddiaları
AK Parti'den istifa eden milletvekili İdris Bal Bakanlar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu için "aklama operasyonu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 bakan için kurulan komisyondan Yüce Divan kararının çıkıp çıkmayacağına ilişkin "İktidar partisinin sayısı fazla olduğu sürece aklama operasyonu olacaktır." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen İdris Bal, normal olmayan bir süreç yaşandığına dikkat çekti. Birçok değerin bu süreçte sıfırlandığını dile getiren Bal, cumhurbaşkanlığı seçim tartışmalarına değinerek "Erdoğan mı Gül mü?" tartışmasının kötü bir tartışma, kısır bir tartışma olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bunlardan ibaret olmadığına dikkat çekti. Yolsuzluğa bulaşmamış ya da yargıda aklanmış bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bal, nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiğini anlattı. Seçildikten sonra yüzde 100'ün cumhurbaşkanı olacak birine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Mezarlıkların, yeri doldurulamayan insanlarla dolu olduğunu söyledi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 bakan için kurulan komisyondan Yüce Divan kararının çıkıp çıkmayacağına ilişkin bir soruya Bal, "Hiç fark etmez; ister her bakan için ayrı ayrı; ister toptan kurulsun. İster her bakan için ayrı 5 komisyon kurulsun netice değişmez. Vekiller Meclis'te nasıl davranıyor; siyasi partilerine göre davranıyorlar. Aklıyla, birikimleriyle mi hareket ediyorlar?" diye konuştu.

Böyle bir mantıkla hiçbir yere varılamayacağını belirten Bal, geçmişte de böyle olduğunu ifade ederek milletvekillerinin özgür, tarafsız, rahat olması, iradelerine ipotek konmaması gerektiğini vurguladı. Ama maalesef Türkiye'de vekillerin rahat hareket edemediğini dile getiren Bal, sorunun sadece sistemden kaynaklanmadığını, şahsi olarak da milletvekillerinin fazla hesap yaptığını ifade etti. Neticenin çok net olduğunu anlatan Bal, "Akladık mı akladık. Komisyonda partiler, oy oranlarına göre, sandalye sayılarına göre temsil ediliyorlar. 9 büyüktür 8'den. İktidar partisinin sayısı fazla olduğu sürece aklama operasyonu olacaktır. Geçmişte de böyle olmuştur, sadece şimdi iktidarı suçlamamak lazım." ifadelerini kullandı.

Kendisinin 9 tane rapor hazırladığı için AK Parti'de disipline gönderildiğini dile getiren Bal, demokratik açılım ve Gezi olayları başta olmak üzere birçok konuda hazırladıkları raporları milleti için yaptığını söyledi. Bal, şöyle devam etti: "Bak komisyon kurduk, tartıştık, herkes söyleyeceğini söyledi, komisyon karar verdi. Suç yok, sorun yok. Tam bir algı operasyonu. Hiçbir şey çıkmaz. Çıkması için bazıları delikanlılık yapması lazım."

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın kol saatiyle ilgili bir soruya ise Bal, "Siyaseten ben olsam böyle bir saati takmazdım. Onda birini, yüzde birini bile takmam. Saat ziynet eşyası değil; zaman birimi olarak görürüm." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim