• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İçecekler Kalori Deposu

İçecekler Kalori Deposu
Diyetisyen Özge Akar Özyaman, fazla kilolardan kurtulmak için yapılması gerekenleri anlatırken, içeceklerdeki kalorinin gözden kaçtığını belirtti.

Diyetisyen Özge Akar Özyaman, fazla kilolardan kurtulmak için yapılması gerekenleri anlatırken, içeceklerdeki kalorinin gözden kaçtığını belirtti. Özyaman, "Bir bardak buzlu çayda 200 kalori, mochada 400 kalori var. Kilo vermek isteyenler, içtiklerine de dikkat etmeli" dedi.

Medical Park Tarsus Hastanesi'nde görev yapan Diyetisyen Özge Akar Özyaman, Tarsus Belediyesi Spor Kulübü'nde pilates, step ve aerobik yapan kadınlara seminer verdi.

GÜNLÜK TOPLAM 1.370 KALORİ

Diyet yapan insanların genellikle sadece "yemek" listesine dikkat ettiğini, içeceklerin ise gözden kaçtığını belirten Özge Akar Özyaman, bunun da fazla kalori almaya yol açtığını söyledi. Özyaman gün içinde sıklıkla tüketilen bazı içeceklerin kalorilerini şöyle sıraladı:

"Bir bardak portakal suyu 110 kalori, mocha 400 kalori, normal kola 280 kalori, meyve içeceği 230 kalori, buzlu çay 200 kalori, bira 150 kalori içeriyor. Bunlardan bir günde birer bardak içerseniz, alacağınız kalori miktarı toplam 1.370 kalori yapıyor."

EN ÇOK KALORİ EVİN DIŞINDA

Diyetisyen Özge Akar Özyaman, fazla kilo sorununda "ev dışında yenilen" yemeklerin payının büyük olduğunu söyledi. Özellikle fast food yiyeceklerin etkisine dikkat çeken Özyaman şöyle konuştu:

"Fast food menülerde porsiyonlar giderek büyüyor. Eskiden bir hamburger yiyen insanlar, artık yanında patates cipsi, kızarmış tavuk, kola gibi şeyleri de yiyor. Hamburger, kola ve patates cipsinden oluşan bir menünün kalorisi 1.300'ü buluyor. Promosyonlar, kampanyalar ve indirimler de fast food tüketimini ve alınan kalori miktarını artırıyor."

YEMESİ KOLAY YAKMASI ZOR

Sunumunda, bazı yiyeceklerin kalorileri ve bunu harcamak için yapılması gereken aktivitelerle ilgili örnekler de veren Diyetisyen Özyaman, "1 cheese burgerin verdiği kaloriyi yakmak için 30 dakika yüzmek, 1 büyük dilim sosisli pizza için 50 dakika koşmak, 1 kaşar-simit menü için 2 saat 15 dakika egzersiz yapmak, 1 tavuk kızartması menüsü için ise 80 dakika tenis oynamak gerekiyor" dedi.

Özyaman, sunumunun ardından kadınların diyetle ilgili sorularını yanıtladı.

İçecekler Kalori Deposu

İçecekler Kalori Deposu

İçecekler Kalori Deposu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim