• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 doktor hasta kabulüne başladı

İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 doktor hasta kabulüne başladı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı ve ile Göz Hastalıkları Uzmanı olan iki doktor Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı ve ile Göz Hastalıkları Uzmanı olan iki doktor Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

AİÇÜ ile Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan afiliasyon protokolü sonrası statüsü değişerek Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan hastanede, Tıp Fakültesi kadrosunda yer alan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Aslan ile Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hamidu Hamisi Gobeka, hasta kabulüne başladı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, öğretim üyeliğine atanarak Tıp Fakültesi akademik kadrosunu güçlendiren diğer doktorlar da en kısa zamanda görevlerine başlayacağını, öğretim üyesi alımlarının da devam edeceğini söyledi. Ağrı'nın sağlık alanındaki dönüşümde Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, "Hastanenin devir işlemleri henüz tamamlanmamışken 9 yataklı 3. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi, 10 Yataklı 3. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 5 Yataklı 3. Basamak Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi, Covid-19 tanısı konulması amacı ile Üniversitemizin PCR cihazı desteğiyle PCR Laboratuvarı ve 10 Yataklı Yanık Ünitesi kısa sürede hastanemize kazandırıldı. Bu üniteleri ilerleyen dönemlerde açılacak yeni üniteler takip edecektir. Daha nitelikli sağlık hizmeti sunma noktasında Tıp Fakültesindeki bilim insanları hasta kabulü ile yöre insanımızın sağlık hizmetine ulaşma imkânını kolaylaştırmaya başladı. İlerleyen dönemde fakültemiz bünyesine katılacak yeni hocalarımız da eğitim ve araştırma hastanesinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle vatandaşlarımız sağlıktaki dönüşümden en iyi şekilde yararlanmış olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim