• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

İBB'de küfür krizi İmamoğlu özür diledi, Ak Parti yargıya gidiyor

İBB'de küfür krizi İmamoğlu özür diledi, Ak Parti yargıya gidiyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun meclis kürsüsünden küfrettiği iddia edilen AK Partili meclis üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu, İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunup 3 kuruşluk tazminat davası açacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin şubat ayı toplantısının ilk oturumuna, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ettiği iddia edilen küfür damga vurdu.

Grup başkanları tarafından yapılan konuşmalar sırasında AK Partili Güngören ve İBB Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu'nun oturduğu yerden "Kayak nasıldı" sözleri üzerine, İmamoğlu'nun kendisine küfrettiği iddiası krize neden oldu.

Küfür iddiasının yankıları devam ediyor

İBB meclis toplantısında, Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu, Ekrem İmamoğlu'nun kayak tatiline gönderme yaparak sataştı. İmamoğlu'nun, mikrofon kapalıyken, salondakilerin duyamayacağı şekilde "Kayak g....ne girsin" diye küfür ettiği iddia edildi.

İmamoğlu'nun yanındaki AK Partili Divan Katibi İBB ve Sultangazi Meclis Üyesi Onur Uygun bu sözleri duyup AK Parti Grubu'na iletti.

Odasına çağırarak özür diledi 

Ak Partili İBB Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu, Ekrem İmamoğlu'nun odasına çağırarak kendisinden özür dilediğini açıkladı.

Yasal haklarını saklı tuttuğunu söyleyen Aşıkkutlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İBB Meclisinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Meclis kürsüsünden şahsıma yönelik gayri ahlaki ve hakaretamiz sözler sarf etmiştir. Meclis oturumu bitiminde yanıma gelerek beni makamına davet etmiş ve sarf ettiği sözleri dolayısıyla benden özür dilemiştir” ifadelerini kullandı.

3 Kuruşluk dava 

Hürriyet gazetesinden Fatma Aksu'nun haberine göre ise, küfürün muhatabı olduğu iddia edilen AK Partili İBB Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu, “Tevfik Göksu, Esenler’deki kentsel dönüşümle ilgili konuşurken, ‘Depremle ilgili ne yaptınız’ diye sordu. Ben de bunun üzerine ‘Kayak yaptılar’ dedim, ‘Kayak nasıldı’ diye bir ifadem olmadı” diye konuştu.

Aşıkkutlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hukuki olarak süreci idame ettireceğiz. Suç duyurusu yapacağım. Hemşerimiz tarafından böyle bir hakarete maruz kaldık. Ben küfrü duymadım ama yandaki divan katibi arkadaşımız duydu. Sonra kendisi de söylediği beyanı tasdik etti. Başkan, meclis bitiminde geldi, ‘5 dakika konuşabilir miyiz?’ diyerek beni makamına davet etti. Ben de ‘Uygundur’ diyerek gittim. O sözün bir anda ağzından çıktığını, üzgün olduğunu söyleyip özür diledi. Ben de kameralar önünde işlenmiş eylemin özrünün tenhada olmayacağını, meclis önünde hem şahsımdan hem meclisten özür dilemesi gerektiğini söyledim. Üzgün olduğunu beyan ediyordu, o ruh halini de tarafımıza yansıttı. İçeriden üzgün olup olmadığını Allah bilir tabii.”

 'Aynı küfrü tekrar söyledi'

Meclis'te İmamoğlu’nun solunda oturan İBB ve Sultangazi Meclis Üyesi, Divan Katibi Onur Uygun yaşananları şöyle anlattı: “Tevfik Göksu İBB Başkanı’na ‘Deprem için ne yaptınız?” sorusunu yöneltince, meclis üyemiz ‘Başkanımız kayak yaptı’ dedi. İmamoğlu o malum küfrü söyledi. Bir arkadaştan daha ‘kayak’ sesi geldi. İmamoğlu aynı küfrü tekrar söyledi. ‘Başkanım, yaptığınız ayıp değil mi’ dedim. Bana, ‘Haddini bil... Sen kimsin, ne karışıyorsun? Kayakla ilgili kim söylüyorsa, küfürlerim onlar için de geçerli’ dedi. ‘Terbiyesizlik yapıyorsunuz’ dedim. Küfür nedeniyle meclis üyesi arkadaşım dava açacak, ben de şahit olacağım.”

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ise “Makyaj dökülüyor. İstanbul’un edebi ve adabına yakışmadı. Başkana yakışmadı. İnsanlar ya inandıklarını söylerler ya da rol yaparlar” dedi. İBB yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacaklarını söyledi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim