• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İBB Meclisi'nde AKP'den geri adım!

İBB Meclisi'nde AKP'den geri adım!
AKP, İBB meclisinde reddettiği uyuşturucu komisyonu için teklif verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde dün yapılan oturumda CHP’nin ‘uyuşturucu komisyonu kurulsun’ teklifini reddeden AKP, söz konusu komisyon için mayıs ayında teklif getirecek.

Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın haberine göre AKP Meclis Grubu, dün CHP’nin teklif ettiği uyuşturucu komisyonu kurulsun teklifini reddetmiş, bu konu sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Bugünkü oturumda söz alan AKP Meclis Grup Sözcüsü Tevik Göksu “CHP keşke bizimle görüşmüş olsaydı uyuşturucu komisyonu için. İBB geçmiş dönemde bağımlılıkla mücadele ciddi çalışmalar yapmış bir belediyedir” dedi. 

CHP’NİN TEKLİFİNİ REDDETTİ UYUŞTURUCU KOMİSYONU İÇİN TEKLİF VERDİ 

Göksu, mayıs ayı toplantısında üç teklif getireceklerini belirterek şunları söyledi:

“AK Parti olarak mayıs ayında üç teklif getireceğiz. İBB’de “bağımlılıkla mücadele daire başkanlığı” kurulmasını talep edeceğiz. Meclisten karar olarak çıkaracağımıza sosyal medya fenomenlere duyuruyorum. 

İkincisi var olan 23 tane ihtisas komisyonumuzdan biri olan sosyal hizmet komisyonunu, sosyal hizmetler, uyuşturucu ile mücadele ve rehabilitasyon komisyonu olarak değiştirilmesini karar olarak getireceğiz. 

Üçüncüsü uzmanların da içinde olduğu bağımlılıkla mücadele konusunda bir araştırma önergesi vereceğiz. Bağımlılıkla mücadele konusunda raporlar hazırlayacağız.”

"AKP BİZİ İZLEMEYE DEVAM ETSİN"

CHP Grup Tarık Balyalı ise AKP’nin bu hamlesi için şunları söyledi:

“Bizim ve sosyal medyanın etkisiyle nelerin değiştiğini görebiliyoruz. Uyuşturucu ile mücadele konusunda İBB çalışma yürüttü ancak 2018’de 3 bin 141 dosya geçmiş, sosyal hizmet komisyonuna giden dosya sayısı sadece 49, kadın ve aileyle sadece 18 dosya gitmiş. Sosyal hizmetlelerle, kadınlarla, uyuşturucuyla ilgili bir dosya gelmemiş. Biz gerçek komisyon çalışmaları istiyoruz. Şimdi doğru bir noktaya geldiler. AKP bundan sonra bizi izlemeye devam etsin.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim