• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de halka seslendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de halka seslendi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de bulunan İBB binasına geldi. Buradan halka hitap etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de bulunan İBB binasına geldi. İmamoğlu, İBB binasının içinde devir teslim töreni öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İstanbul'daki bu süreç biraz farklı, hızlı, değişik bir biçimde işledi bugün. Şu an itibariyle sizinle önümüzdeki programı paylaşmak istiyorum. Öncelikle sizlerle birkaç cümle paylaşacağım. Daha sonra Mevlüt Uysal'dan görevi alacağım, oradan fotoğraf servis edeceğiz.

Aynı zamanda, oldukça kalabalık her anında bize yardımcı olan birçok parti üst düzey yöneticilerimiz var, yüzlerce insan bize katkı sundu. Yukarıda küçük bir makam odası var.

"HAFTASONU HERKESİ SARAÇHANE'YE BEKLİYORUZ"

Halkımıza dışarıda otobüsün üzerinden hitap edeceğim, çağrımı yapacağım. Halkımızla bu haftasonu cumartesi ya da pazartesi günü bütün İstanbul halkımızı davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşmamız olacak. Herkesi, kadın erkek, çoluk çocuk herkesi Saraçhane'ye bekliyoruz diyeceğiz.

Bugün mazbatamızı İl seçim kurulundan teslim aldık, çok onur duyuyorum, mutluyum. Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiçkimsenin birbirinden farkı olmaksızın, birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşehrilerim adına devralmamın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Hak, hukuk ve adaletten asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından ve mücadelesinden asla vazgeçmedik. www.gercekgundem.com 'un İmamoğlu'nun açıklamalarından derlediği konuşması şöyle: Çok net ifade ediyorum; Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle, saygısıyla oluşturduğu birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik, 16 milyonun hakkını yedirtmeyiz dedik.

"İBB HALKA AÇILMIŞTIR"

İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanağı ile beraber mazbatamızı aldık, sorumlululuğumuzun bilincindeyiz. Bu kentin ihtiyaçlarını, taleplerini biliyoruz. Hizmet etmeye hemen hızlıca başlayacağız. İBB'nin tüm alanları şeffaf bir biçimde halkına, insanına bugün itibariyle açılmıştır, açılacaktır.

Bu şehrin yönetimini yürüten bu güzel kentin belediyesinin koridorları, makamaları, belediye çalışan herkes, bir kişiye, bir gruba değil 16 milyona hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Devam eden süreçlerin farkındayız. Şehrimizde yaşayanların huzur ve mutluluğu için bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadeleri ilgili kurumlardan bekliyoruz.

Bizim vicdanımız çok net. Bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışma noktalarının da bertaraf edilmesi için ilgili kurumların süreci tamamlamalarını diliyorum.

"SIRA BUNDAN SONRA BİZDE"

Bu şehre iyi şeyler yapan, bu şehri koruyan kim varsa her birisine minnet duygularımı iletiyorum. Sıra bundan sonra bizde. Binlerce yıllık tarihine, maneviyatına, doğasına saygıyı ana prensip edinerek yol haritamızda tüm evrensel doğrularla bu şehirde yaşayan insanların yaşam biçimini koruyarak hizmet edeceğimizi duyuyorum ve söz veriyorum. Allah bizi mahcup etmesin.

Ben yukarıya, sayın Belediye Başkanı'ndan görevi devralmaya çıkıyorum. Görüntüleri sizlerle paylaşacağız, lütfen oraya yalnız çıkmamın daha isabetli olacağını biliyorum. Sonrasında sizlerle beraber otobüsün üzerinde halkımıza sesleneceğiz. Tüm İstanbullu hemşehrilerimi Saraçhane'ye davet edeceğiz. Hepinize teşekkür ederim.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim