• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hutbe Okuma Yarışması İl Finali Rüstempaşa Camiinde Yapılacak

Hutbe Okuma Yarışması İl Finali Rüstempaşa Camiinde Yapılacak
Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde "Genç Hatipler Minberde" Hutbe Okuma Yarışması Sapanca'da Yapılacak.

Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde "Genç Hatipler Minberde" Hutbe Okuma Yarışması Sapanca'da Yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yapılan Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması İl finali, Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde 4 Mart 2016 Cuma günü Sapanca Merkez Rüstempaşa Cami'inde yapılacak. Milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek Hutbe Okuma yarışmasına Sakarya merkez ve ilçelerinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve çok programlı lise bünyesindeki imam hatip programına devam eden öğrenciler katılacak.

Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Yazan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yarışmaya ilişkin hazırlıklarımızı tamamladık. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Milli Eğitimin genel amaçlarına uygun olarak mihrapta, minberde, mesleki faaliyet ve uygulamalarında başarı göstermeleri, mesleki, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek, özgüven duygusu kazanmalarının hedeflendiği Hutbe Okuma Yarışmasında öğrenciler, Hutbe dualarını doğru ve güzel okuma, Türkçeyi doğru, düzgün ve etkili kullanabilme, İçeriğe göre ses tonu ve vurgusunu ayarlama, konuşmada akıcılık, konuya ve dinleyicilere hakimiyet, Beden dilini etkili ve doğru kullanabilme, Zamanı Doğru kullanabilme, Hutbe adabına uygun giyim ve kuşam içerisinde olma kriterleriyle değerlendirilecek" dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödül töreninin ardından ve yarışmaya katılan tüm öğrenciler Sapanca'da bulunan camilerde Cuma Hutbesini verecekler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim