• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Hüseyin Çelik'ten Gökçek açıklaması

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözlere ilişkin açıklama yaptı.
‘Melih Gökçek kıyamete kadar belediye başkanı kalmayacaktır’ şeklindeki sözlerinin ardından başlayan tartışmalara değinen Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 
Geçen Hafta Ak Parti Genel Merkezi'nde düzenlediğim bir basın toplantısında, ODTÜ arazisinden geçen yolla ilgili yaptığım bazı değerlendirmeler, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek aleyhinde maksatlı bir biçimde kullanılmaktadır.
 
Basın toplantısında söylediğim "Melih Gökçek de kıyamete kadar belediye başkanı olarak kalmayacaktır." cümlesinin önüne ve arkasına bakmayıp "Bakın AK Parti yönetimi de Melih Gökçek'ten rahatsızdır." şeklinde yorum yapanlar ya art niyetli ya da okuduğunu anlamayanlardır.
 
Aşağıda söz konusu basın toplantısının konuyla ilgili bölümünden ajansların yaptığı bir özeti veriyorum. Ayrıca yaptığım Basın toplantısının tam metnine ve videosuna akparti.org.tr'nin Tanıtım ve Medya başkanlığı bölümünden ulaşılabilir.
 
Ben aksine Sayın Melih Gökçek'i çok ama çok başarılı buluyorum. Ankara'da oturan birisi olarak da yaptığı büyük hizmetleri takdirle yad ediyorum. Kendisiyle aynı partinin çatısı altında siyaset yapmaktan da büyük bir keyif alıyorum.
 
Birilerinin Sayın Gökçek'in hukuka aykırı davrandığı gibi bir iddiası varsa yargıya başvurma yolu açıktır. Esas kanunsuzluk, yapılan fiili ve fiziki engelleme çabasıdır.
 
ŞU SÖZLERİ SARF ETMİŞTİ
 
Çelik geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamadan şu bölümü de paylaştı:
 
ODTÜ arazisinden geçecek yolla ilgili tartışmalara da değinen Çelik, olaya konu arazinin kamunun malı olduğunun herkesçe bilinmesi gerektiğini söyledi.
 
Devletin, kurulan yeni üniversitelere arazi tahsisi yaptığını hatırlatan Çelik, AK Parti Hükümetleri döneminde açılan yeni üniversitelere de büyük arazi tahsislerinin yapıldığını bildirdi.
 
Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait yüzlerce araziye okul yaptıklarını, Milli Savunma Bakanlığı ve dönemin Genelkurmay Başkanlarıyla bizzat görüşerek birçok kışlayı da okula çevirdiklerini vurgulayan Çelik, "Bu ODTÜ ormanları, ODTÜ'deki arazi dediğim gibi kamunun malıdır. Başbakanlığın kendi binası Hazinenin malıdır. Ben anlamadım ki sanki birisi birinin bahçesine giriyormuş gibi telaş göstermek neyin ifadesidir" dedi.
 
Çelik, tartışmaya konu olan yolla ilgili 1991 yılında Murat Karayalçın zamanında yapılan bir imar planı bulunduğunu ve imar planını ODTÜ İnşaat, Mimarlık ve Şehircilik fakültelerinin birlikte yaptığını belirtti.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kesilecek veya yeri değiştirilecek her ağaç için 10-15 yaşlarında 10 ağacı getirip dikmeyi taahhüt ettiğini hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:
 
"ODTÜ'nün kuruluşunda veya daha sonra belli yerler ormanlıktı, o eski haritalara lütfen bakın, birçok ormanlık alandaki ağaçlar kesilmiştir ve yerine bina yapılmıştır. ODTÜ tarafından yapılmıştır. Bunu biliyor musunuz? Niye yaptınız bu binaları? Demek ki ihtiyaç ki yaptırdınız. Yer yüzünde ağaç kesilmez, ağaç sökülmez diye bir kural yoktur. Ama dert, başka bir dert gibi geliyor bana. ODTÜ'nün Rektörü de ODTÜ'nün öğretim üyeleri de öğrencileri de şunu bilsinler ki ODTÜ bu millete aittir."
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in kıyamete kadar belediye başkanı olarak kalmayacağını ve Büyükşehrin bütün imkanlarının da halka ait olduğunu kaydeden Çelik, trafiği rahatlatmak üzere zamanında birçok caminin taşındığını yeni yollar yapıldığını bildirdi.
 
Çelik, şöyle devam etti:
 
"Tarihi zaruretler sizi bir yere götürürse tarihe ve kültüre karşı hassasiyetinizi kaybetmemek kaydıyla, elbette çevreci yaklaşım, elbette tarihe saygı yaklaşımı bir tarafa bırakılmamak kaydıyla, bunların yapılması gerekiyor. Peki koparılan kıyametin anlamı ne? ODTÜ, 25 bin kişilik bir camiadır. Bu gürültüleri koparan bunun 25'te 1'idir. Bütün ODTÜ'yü bu gözle görmemiz söz konusu değildir. Onun için oradaki gençlerin bir şeye karşı olma eğilimlerine de saygı duyuyorum. Karşı olabilir, 'hiç yol olmasın, ağaç olsun' diyebilir. Ama fiili engelleme yapamazsınız. İmar Planı'nın 19. maddesi açıktır. Şu anda askıdadır, gider itiraz edersiniz, İdare Mahkemesine bu yapılanlarla ilgili. İdari Mahkemeleri, bu konuda gerekli kararı verdikten sonra Bu Melih Gökçek'i de bağlar herkesi bağlar. Onun için Ankara'dan acaba bir yeni gürültü dalgası oluşturabilir miyiz. Hani hep bağırıyorlardı ya 'Ekim'de devrim var' diye. Eğer ekim devrimini böyle yapacaklarsa kusura bakmasınlar, halk onlara güler. ODTÜ de Büyükşehir de yollar da Eymir Gölü de bütün bu ormanlar da halkımızın malıdır, kamunun malıdır, milletin malıdır. Melih Gökçek de emanetçidir, Sayın Rektör de emanetçidir."
 
ODTÜ Rektörü Ahmet Acar'ın "Elimizden başka yerleri de alacak. Eymir Gölü'nü de alacak" şeklindeki açıklamalarını hayretle karşıladıklarını belirten Çelik, "Onlar kamunun malıysa kamu yararlansın bu işten, herkes yararlansın. ODTÜ'nün başka ihtiyaçları varsa o ihtiyaçları karşılayacak olan bu ülkenin hükümetidir. ODTÜ'nün bütçesini veren de farklı harcamalar gerektiği zaman bunu karşılayan da elbette bu ülkenin hükümetidir. Bu hükümet, bu milletten aldığı paraları onlara aktarıyor. Dolayısıyla gençlerimizin de özellikle itirazcı insanların da bu makul çerçevede meseleye bakmalarını özellikle biz istirham ediyoruz" diye konuştu.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim