• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Hüseyin Çelik AK Parti'nin son oyunu açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik son seçim anketini kamuoyuyla paylaştı.
Çelik'in açıklamaları şöyle:
 
Hüsnü Mübarek artık tahliye edildi, serbest. Bu gelişmeyle adalet duygusu bir kez daha yara aldı. Mısır'daki darbeye darbe diyemeyenlere Mübarek 'mübarek' olsun.Darbe yapanların safında olmaktansa onların uzağında olmayı tercih ederiz. Zalımlerin ve kimyasal silah kullananların uzağında olmayı tercih etti.Biz gaza gelerek Suriye'ye girecek değiliz. Biz diplomaside kısa vadeli hesap yapanlardan değiliz. Bize işte NATO'nun en büyük ikinci ordusu sizsiniz diye gaz vermek isteyenler oldu ama biz aklımızla duygularımızı yönettik.
 
SON ANKETE GÖRE
 
Ağustos ayında yapılan kamuoyu araştırmasına göre (5-19 Ağustos tarihleri arasında) vatandaşa bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirseniz sorusu yöneltildi. Bu soruya  AK Parti diyenlerin oranı yüzde 51.4'tür.CHP diyenler yüzde 24.9, MHP diyenler yüzde 13.1, BDP diyenler yüzde 7.
 
KİMSE BOŞ HAYALLERE KAPILMASIN
 
Son anketlerde AK Parti'nin oyu yüzde 51.4'tür. Onun için kimse boş hayallere kapılmasın. Demokrasi vatandaş memnuniyetine dayanır. yaptıklarınızı halkınız onaylıyorsa, size bundan sonraki idare içinde yetki veriyorsa siz yolunuza devam edersiniz. 
 
SORULARI YANITLADI
 
Çelik 'Suriye'de daha önce de kimyasal silah kullanıldı.Yaralılar Türkiye getirildi. Bu kez neler olacak, yine getirilebilirler mi' sorusuna şu yanıtı verdi:
 
'Suriye bizim komşumuz.Halkıyla gönül bağımız var. Sağ olsun yaralı olsun kapımızı çaldıklarında başımızın üstünde yerleri var. Gelirlerse, ki gelebilirler elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız'
 
PKK OLMASA DA
 
Çelik çözüm süreci ve demokratikleşme paketine ilişkin soruya ise  'Şöyle bir yanlış anlama olmasın. İşte PKK şunu yapacak biz bunu yapacağız. Öyle bir şey yok. PKK olmasa da, böyle bir mesele olmasa da kendini öteki hisseden kişilerin inanç gruplarının makul, mantıklı tüm isteklerini karşıladık, karşılamaya davem edeceğiz' yanıtını verdi. Çelik Ağustos ayı sonunda tekrar Başbakan Erdoğan'la biraraya gelip pakete son şeklini vereceklerini, gerekli yasal değişiklik varsa onları yerine getireceklerini ifade etti.Çelik 'Bu çıktıktan sonra Türkiye'de demokrasi dört dörtlük mü olacak derseniz hayır. Uzun ince bir yoldayız' dedi.
 
ÖCALAN'IN TV İZLEDİĞİNİ ÖĞRENEN BDP'LİLER
 
Çelik 'çözüm sürecinin garantisi var mı' sorusuna da şu yanıtı verdi:
 
Garantisi olan bir şey söyleyeyim. Bu irade olmazsa, bu mesele çözülmezse biz daha önce yaptığımız gibi her akşam kaç askerin öldürüldüğünü, kaç PKK'lının etkisiz hale getirildiğini hesapleyeceğiz. BDP-PKK cephesinde açıklama enflasyonu var. Özellikle Öcalan'ın TV seyrettiğini öğrenen bazı BDP'liler buna yönelik açıklamalar yapıyorlar,sadakat yarışına giriyorlar, yok gelsin buraya, başımıza sultan olsun diyorlar. Bu süreci zehirleyen yaklaşımlardan vazgeçilmelidir.Herkes makul olanla ilgilenmek zorundadır. 
 
ÖZKÖK'E SERT ELEŞTİRİ
 
Çelik, İslam Konferansı Teşkilatı Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik sözleri üzerine Ertuğrul Özkök'ün onu savunan yazı yazdığını hatırlatarak şöyle dedi:
 
'Özkök gibi gazetecilikte itibarının sonuna gelmiş olan, ömrü darbe payandacılığıyla geçmiş, verilen talimatlarla manşet atan biri İhsanoğlu'nu savundu. Bize susun diyor. Sayın Özkök biz konuşurken de susarken de senin ağzına bakacak değiliz.'
 
ABD'Yİ HAYRETLE KARŞILADIK
 
Çelik ABD'nin Mısır konusundaki açıklamalarını da değerlendirdi. Çelik 'NATO'daki müttefikimiz ABD İsrail adına açıklama yapıyor, bunu hayretle karşıladık' dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim