• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Hüda Kaya: Çocuklar öldürülüyor demek vatan hainliğiyle eş değer haline gelmiş

Hüda Kaya: Çocuklar öldürülüyor demek vatan hainliğiyle eş değer haline gelmiş
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, barışın sesini yükseltmek için şartlar ne olursa olsun devam edeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, barışın sesini yükseltmek için şartlar ne olursa olsun devam edeceklerini söyledi. Barışa hizmet etmenin Allah'a hizmet etmek olduğunu anlatan Kaya, "İşte bunun içindir ki bir eğlence programına telefonla bağlanarak sesi titriye titriye "Burada çocuklar öldürülüyor, insanlar öldürülüyor siz hala eğlenmeye devam mı ediyorsunuz?" diyen bir kadın hain ilan edilebiliyor. Televizyon programcısı hain ilan edilebiliyor. Biz bu kadar özgür bir ülkedeyiz. "Çocuklar öldürülüyor" demek vatan hainliğiyle eş değer hala gelmiştir." dedi.

Demokratik İslam Kongresi (DİK), Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ve bölgede bulunan cenazelerin alınmasına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan ve aralarında HDP'nin başörtülü İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un da bulunduğu kalabalık, Sur'a yürüdü. Dağkapı Meydanı'na yaklaşan kalabalık grup güvenlik güçlerince durduruldu. Polis ekipleri, bundan sonraki yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzere grup basın açıklaması yaptı. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, yaşanan olaylara değinerek, Kürt halkının bebekleriyle katledildiğini savundu.

Kaya, "Teybet ana günlerce cenazesi yoldan alınamadı. Halk burada ölümler ve infazlara karşı özgürlük ve adalet mücadelesi verirken Türkiye medyası, yazarlar, her akşam televizyonlarda konuşan danışman diye bilinen yazarlar milyonlarca insanımızın zihnini uyuşturmaya ve çarptırmaya devam ediyor. Kürt halkı burada yediden yetmişe değil anne karnından yaşlısına kadar katledilirken, bütün dünyaya ve Türkiye halklarına burada teröristlerle savaş veriliyor diye kandırılıyor. Biz buradaki katliamlara şahidiz. Kimin kimi öldürdüğünün farkındayız. İşte bunun içindir ki bir eğlence programına telefonla bağlanarak sesi titriye titriye konuşmayla "Burada çocuklar öldürülüyor, insanlar öldürülüyor, siz hala eğlenmeye devam mı ediyorsunuz diyen bir kadın hain ilan edilebiliyor. Televizyon programcısı hain ilan edilebiliyor. Biz bu kadar özgür bir ülkedeyiz. Çocuklar öldürülüyor demek vatan hainliğiyle eş değer hala gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Dinayet başta olmak üzere İslami kurumlara seslenen Kaya, şunları ifade etti: "Bizler her ne olursa olsun. Allah'ın isimlerindendir barış es sellam. Biz barışı yükseltmeye, hangi şartlar olursa olsun devam edeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki barışa hizmet etmek Allah'a hizmet etmektir. Hakka hizmet etmek Allah'a hizmet etmektir. Bu vesileyle başta Dinayet olmak üzere bütün İslami kurumlara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Batı halklarına, Müslümanım diyenlere çağrıda bulunuyoruz. Lütfen gelsinler burada yaşanan gerçekleri yerinde görsünler."

Hüda Kaya: Çocuklar öldürülüyor demek vatan hainliğiyle eş değer haline gelmiş

Hüda Kaya: Çocuklar öldürülüyor demek vatan hainliğiyle eş değer haline gelmiş

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim