• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

HSYK'da yeni atamalar yapıldı

HSYK'da yeni atamalar yapıldı
HSYK'nın bazı hakim ve cumhuriyet savcılarının atanmaları ve geçici görevlendirmeleri ile HSYK Başmüfettişi ve Kurul Müfettişi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bazı yer hakim ve cumhuriyet savcılarının HSYK Tetkik Hakimliğine atanmaları ve geçici görevlendirilmeleri ile HSYK Başmüfettişi ve Kurul Müfettişi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan HSYK Başkanlığı Genel Kurulu kararına göre, Yargıtay Tetkik Hakimi Gül Şeker Çalık, Yargıtay Tetkik Hakimi Harun Karakuş ve Personel Genel Müdürlüğü (İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı) Tetkik Hakimi İbrahim Cansız, HSYK Tetkik Hakimliğine atandı.
 
Yargıtay Tetkik Hakimi İlker Çalışkan, Yargıtay Tetkik Hakimi Murat Göbekci, Danıştay Tetkik Hakimi Zeki Uysal, Yargıtay Tetkik Hakimi Mustafa Urgun, Ankara Bölge İdare Mahkemesi İdare Mahkeme Üyesi Burak Turan Benli, Isparta Eğirdir (Ceza İşleri Genel Müdürü, Tetkik Hakimi) Cumhuriyet Savcısı Beytullah Özer ve Tarsus Cumhuriyet Savcısı Seydi Kırmızı, HSYK Tetkik Hakimliği'nde geçici olarak görevlendirildi.
 
HSYK Başmüfettişliği ve Kurul Müfettişliğine atanma talebinde bulunan Adalet Başmüfettişi ve Müfettişleri ile önceden müfettişlik yapmış olan hakim ve cumhuriyet savcılarının Kurul Başmüfettişliğine ve Kurul Müfettişliğine atanmalarına ilişkin kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre, Karşıyaka Hakimi Halil Kayahan, Ankara Cumhuriyet Savcısı İsmail Kırışık, Ankara Hakimi Necmi Apaydın, İzmir Hakimi Mustafa Güntin, Sincan Cumhuriyet Savcısı Ali Rıza Karakan, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Adalet Başmüfettişi Mithat İnce ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Yunus Nadi Kolukısa, HSYK Başmüfettişliği'ne atandı.
 
Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Adalet Müfettişleri Adem Çelik, Ercan Akpınar, Hüseyin Akdaş, Mustafa Topaloğlu, Zeynal Abidin Ekici, Mustafa Çakmak, Mikail Kılıç, Veysel Kaçmaz ve Fatih Aydın, HSYK Kurul Müfettişliğinde görevlendirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim