• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Hollanda sızısı yaşayan A Milli Takım Lüksemburg'u yenerek teselli buldu

Hollanda sızısı yaşayan A Milli Takım Lüksemburg'u yenerek teselli buldu
As-yedek karışımı milliler özel maçta Mevlüt'ün muhteşem vuruşuyla öne geçti. Fark gelecek derken Mutsch bazukasıyla sarstı

Amsterdam deplasmanında Hollanda karşısında 3 puanı uzatmalarda kaçıran Türkiye özel maçta Avrupa'nın en zayıf takımları arasında yer alan Lüksemburg'u çok zorlanarak mağlup etti: 2-1. Karşılaşmaya fırtına gibi giren ay-yıldızlılar henüz 4. dakikada Mevlüt Erdinç'in sağ ayağının içiyle ceza sahası dışından yaptığı muhteşem vuruşla öne geçti: 1-0. Golü erken bulan millilerin iştahı da birden kapandı.

Ay-yıldızlılar oyuna tamamen hakim olmasına rağmen rakibi bunaltacak atakları yapamıyor, neredeyse şut bile çekmiyordu.

Millilerin bu sıkıcı halini beklemediğimiz bir anda gelen gol bozdu. Topu yarı saha çizgisine yakın bir noktadan aldıktan sonra ceza sahasına kadar rahatça yaklaşan Mutsch yaklaşık 25 metreden çok sert vurarak fileleri havalandırdı: 1-1. Kalan 15 dakikada da oyunda bir değişiklik olmayınca devre eşitlikle sona erdi.

Maç böyle bitecek derken...

A Milli Takım oyuna Volkan Şen ve Umut Bulut'un dahil olmasıyla ikinci yarıya daha baskılı girdi. Zayıf rakibini ceza sahasına hapseden millilere kaleci Joubert direnmeye çalıştı. 57'de seyircileri ayağa kaldıran paslaşmalar sonunda Volkan Şen'in sert şutu direği sıyırdı.

Nadir gelişen Lüksemburg ataklarının birinde Jans'ın şutunu Şener Özbayraktar çizgiden çıkardı. Umut Bulut 62'de bomboş pozisyonda topu ağlar yerine rakip defansa nişanladı.

Hakan Çalhanoğlu 68'de kullanılan serbest vuruşta müthiş bir şut çekti, kaleci topu 90 diye tabir edilen köşeden çıkardı.

Son dakikalarda rakip kale önünde adeta kamp kuran ay-yıldızlılar 87'de aradığı golü buldu. Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası dışından çektiği sert şurt defansa çarparak ağlara gidince A Milli Takımımız mücadeleden galibiyetle ayrıldı: 2-1.

Ülkemde huzur olsun

"Bir yandan elektrikler kesiliyor, bir yandan savcının durumu var" diyen milli hoca futbol konuşmak istemediğini belirtti

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg'u 2-1 mağlup ettikleri mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu. Terim, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın terör saldırısı sonrasında hayatını kaybetmesi sebebiyle futbol konuşmak istemediğini söyleyerek, "Gündemimiz futbol mu olmalı, oyunun kritiğini mi yapmalı emin değilim.

Savcımıza çok üzüldüğümüzü belirtmek istiyorum. Çok, çok üzüldüm" sözlerini kullandı. Fatih hoca, "Bir yandan elektrikler kesiliyor, bir yandan savcının durumu, şu anda şunu attık, bunu yedik, ilk yarıda iyiydik, kötüydük diyecek durumda olmadığımı düşünüyorum.

Beni mazur görmenizi istiyorum. Ülkenin huzurlu olmasını diliyorum. Ülkemiz aşar bunları. Tabii ki beklemediğimiz, istemediğimiz şeyler. Ülkemiz güçlü bir ülkedir. Tarihteki büyüklüğü de buradan geliyor" demekle yetindi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim