• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Hocalı katliamının 24'üncü yıldönümü, Avustralya'da hüzünle anıldı

Hocalı katliamının 24'üncü yıldönümü, Avustralya'da hüzünle anıldı
Hocalı katliamının 24'üncü yıldönümü, Avustralya'da Sydney şehrinin merkez caddesi Martin Place'de hüzünle anıldı.

Hocalı katliamının 24'üncü yıldönümü, Avustralya'da Sydney şehrinin merkez caddesi Martin Place'de hüzünle anıldı.

Avustralya'da yaşayan Azerbaycanlılar, sabahın erken saatlerinde ülkenin en büyük şehri Sydney'in ana caddelerinden biri olan Martin Place'de toplandı. Soykırımı anmak ve Avustralya toplumuna, 24 yıl önce Ermeniler tarafından masum halka yapılan katliamı anlatmak için gerekli izinleri alan Avustralyalı Azerbaycanlılar, konu hakkındaki soruları cevaplandırdı.

İmameddin Kasımov'un başkanlık yaptığı Avustralya Azerbaycan Türk Dostluk Derneği organizasyonu ve Azerbaycan Büyükelçiliği destek ve yardımı ile gerçekleştirilen soykırımı anma yıldönümüne Sydney'de yaşayan Türkler de ilgi gösterdi. Sydney'de Türk ve Azerbaycan toplum faaliyetlerine verdiği desteğin yanı sıra kültür organizasyonlarıyla da tanınan Avukat Ecevit Demir de yıldönümü sebebiyle çalışmalar yaptı.

Her gün binlerce insanın geçtiği Marten Place caddesinde katliam fotoğrafları ve İngilizce bilgilendirici yazıların yer aldığı dökümanlar asılarak soykırıma dikkat çekildi. Azerbaycan bayraklarıyla birlikte soykırım tişörtü giyen gençler halkın yapılan zulmü öğrenmesine yardımcı olmaya çalıştı. Bu zamana kadar bilgi sahibi olmayan veya Ermenilerin propagandasıyla yanlış bilgilenenlerin ilgiyle takip ettiği yazılı belgeler ve broşürlerden alanların, internetten daha geniş bilgiye ulaşabileceği hatırlatıldı.

Hocalı soykırımı anma yıldönümü sebebiyle konuşan İmameddin Kasımov, "Avustralya'da yaşayan Azerbaycanlılar olarak 24 yıldır bu katliam hakkında, Avustralya toplumunu bilgilendirmeye ve katliama dikkat çekmeye çalışıyoruz. Yeterli değil; ama her geçen yıl katliam hakkında medyada ve diğer yerlerde insanların bu meseleye ilgi gösterdiklerini görüyoruz." dedi.

Azerbaycan Zaman Gazetesi Genel Müdürü Süleyman Ünal da Sydney'deki Hocalı katliamı gösterilerine katıldı. Avustralyalı Azerilerin mütevazi imkanlarla gerçekleştirdikleri Hocalı Katliamı programının takdire şayan olduğunu belirten Süleyman Ünal, "Ermenilerin şu ana kadar yaptıkları propagandaların etkisini kırmak için daha yapılacak çok işler var. Hocalı katliamını anlatmak zaman alacak. Ancak bu çalışmaların hiç birisi boşa gitmiyor. Bugün burada Avustralyalılarla yüz yüze yapılan görüşmeler çok etkili oluyor." dedi.

Gösterilere destek verenler arasında yer alan avukat Ecevit Demir ise Hocalı katliamının bilinmemesi ve atalarımızın katliamcı olarak anılmasının onuruna dokunduğunu anlattı. Ecevit Demir, "Ermeniler uzun yıllardan bu yana propaganda yapıyorlar. Bu şekilde atalarımızın haksız yere suçlanması benim onuruma dokunuyor. İleride buradaki okullarda çocuklarımıza Ermenilerin haksız suçlamalarının öğretilmesini istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hocalı soykırımının hüzünlü anma gününde Martin Place caddesinden geçtiği sırada Avustralya'yı 1996-2007 yılları arasında Federal Başbakan olarak yöneten John Howard'da hocalı bilgilendirme broşürlerinden alanlar arasındaydı. Howard, Avustralya Azerbaycan Türk Dostluk Derneği Başkanı İmameddin Kasımov ve Zaman Azerbaycan Gazetesi Genel Müdürü Süleyman Ünal ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sydney'deki Hocalı katliamı anma günü vesilesiyle düzenlenen organizasyon, Avustralya toplumunun bir kısmının 24 yıl önce yaşanan acıyı ve gerçekleri fotoğraf ve belgeleriyle tanımasını sağladı.Cihan

Hocalı katliamının 24'üncü yıldönümü, Avustralya'da hüzünle anıldı

Hocalı katliamının 24'üncü yıldönümü, Avustralya'da hüzünle anıldı

Hocalı katliamının 24'üncü yıldönümü, Avustralya'da hüzünle anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim