• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Hitit ve Gazi Üniversitesi’nden “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında işbirliği

Hitit ve Gazi Üniversitesi’nden “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında işbirliği
Hitit Üniversitesi, ihtisaslaşma alanı olarak belirlenen "Makine ve İmalat Teknolojileri" alanında Gazi Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapacak.

Hitit Üniversitesi, ihtisaslaşma alanı olarak belirlenen "Makine ve İmalat Teknolojileri" alanında Gazi Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" kapsamında, "Makine ve İmalat Teknolojileri" odak alanında ihtisaslaşacak yükseköğretim kurumu olarak belirlenen Hitit Üniversitesi, ihtisaslaşma alanıyla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, Gazi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam başkanlığında ihtisaslaşma sürecinde görev alan akademik heyet, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır başkanlığında, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve söz konusu araştırma merkezi yetkilileriyle görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde, makine ve imalat teknolojileri alanında Ar-Ge (Araştırma Geliştirme) ve Ür-Ge (Ürün Geliştirme) faaliyetlerine dair yapılabilecek işbirliği konuları ele alındı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaşmaya yönelik yoğun bir çalışmanın içinde olduklarını belirterek, gerek proje hazırlıkları ve gerekse çeşitli görüşmeler ve incelemelerle bu konudaki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Bu kapsamda, Gazi Üniversitesi'ne gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Prof. Dr. Baykam, şunları kaydetti: "Burada hedefimiz, Gazi Üniversitesi Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yapılan AR-GE çalışmalarında bizim de ihtisas alanımız olan makine ve imalat teknolojileri konusunda işbirliği yapmak, hem AR-GE hem ÜR-GE noktasında akademik ve teknik alanda mümkün olabilecek işbirliklerini belirlemektir. Çok verimli bir toplantı oldu. Toplantıda, teknik ekiplerimizin ortak proje hazırlamaları ve yine görüş alış verişi yaparak ortak çalışmalar yapmaları sonucuna varıldı. Önümüzdeki dönemde savunma sanayi, tıbbi cihaz alanları başta olmak üzere makine ve imalat teknolojilerine yönelik ortak AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları yapmayı ve iki üniversite arasındaki işbirliklerinin kapsamını ve sayısını artırmayı hedeflemekteyiz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim