• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Hipokrat yeminlerini ettiler

Hipokrat yeminlerini ettiler
6 yıllık öğrencilik dönemini bitiren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimleri için tören düzenlendi.


Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılında 6 yılık öğrencilik dönemini başarıyla tamamlayarak hekim olan 42.ci dönem mezunları için Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından mezuniyet töreni düzenlendi.

Üniversite yerleşkesindeki kongre merkezinde gerçekleştirilen görkemli yemin ve mezuniyet töreniyle genç hekimler, mesleğe adım atmanın gurur ve heyecanını, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'de 89 öğrencisini daha mezun etmenin onurunu yaşadı.

İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende izleyenlerin alkışları arasında kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan; D.Ü. Tıp Fakültesinin 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında mezun ettikleri 89 yeni hekimle tıp camiasına şimdiye kadar toplam 4 bin 273 doktor kazandırdıklarını söyledi.

TÜRKİYE'DE ALTINCI SIRADA BULUNAN TIP FAKÜLTESİYİZ

Öğrenicilerine 6 yıl zorlu bir eğitimden geçtiklerini hatırlatan D.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan; "Bugün birlikte yetiştirdiğimiz genç hekimlerimizi tıp mensubu arasına katmanın otak onur ve heyecanını yaşamaktayız. Onlar liseyi bitirirken on binlerce öğrenci arasında sıyrılarak üst derecelerden Tıp Fakültesini kazandılar. Daha sonara 6 yılık yorucu bir tıp eğitiminin ardından bugün doktor olmanın onurunu yaşamaktadırlar. Hepsini gönülden kutluyorum" dedi.

D.Ü. Tıp Fakültesinin ilk olarak 1966 yılında eğitim ve öğretime başladığını ve 42 yıldan beri tıp alanında hizmet verdiğini belirten Dekan Prof. Dr. M. Fuat Gürkan; "Türkiye'nin altıncı sırada bulunan tıp fakültesi olarak bugüne kadar mezun ettiği toplam doktor sayısı bin 903'ü uzman doktor 4 bin 273'ü tıp doktoru olmak üzere bugünkü 89 mezunumuzla birlikte tescil edilmiştir."dedi.

ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ

Dekan Gürkan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Son yıllarda fakültemizde yapılan çalışmalarla gerek tıp eğitiminde ve gerekse sağlık hizmetinde çok önemli mesafeler kat edilmiştir. Bunda da genç ve dinamik kadromuzun rolü büyüktür. Aynı zamanda hastaneye alınan modern ve yeni cihazlarla birlikte hem eğiticilerin, hem de personelin kurum içi ve kurum dışı eğitimlere gönderilmesi, bir aile ortamının sağlanmasıyla, öğrencisi, asistanı, hocasıyla bugüne gelindi. İyi ve kaliteli bir eğitimi yakaladığımızı düşünüyorum. Çok kıymetli mezunlar, 6 yıllık tıp öğreniminizi başarıyla tamamlayarak, tıp mezunlarının arasına kavuşmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bizlerde hocalarınız olarak sizleri bu başarınızdan dolayı tebrik ediyoruz. Tıp eğitimi hayatınız boyunca süren bir süreç olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu süreçle şehirde ve kırsalda da çeşitli kurumlarda halkın sağlığı için koşuşturacaksınız.Bu hizmeti sunarken gün geçtikçe kendinizi yenileyecek, bilginize bilgi katacaksınız"

HOCALARIMIZA MİNNETTARIZ

Dönem birincisi Dr. Ömer Çavuş, kendilerine destek olan tüm öğretim üyelerine teşekkür etti. Öğretim üyelerinin eğitimleri boyunca verdikleri desteklere minnettar olduğunu ifade eden Çavuş, "Hepinize minnettarız. Çünkü bugün fakültemizden mezun oluyoruz. Bizim bu mutlu günümüzde de bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz" dedi. Dönem birincisi Dr. Ömer Çavuş konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bugün ağır bir öğrenim dönemini tamamlayarak uzmanlık sürecine ve hocalarımızın her tavrından biriktirdiklerimizi toplum sağlığına yönlendirme sahasına gireceğimizin ilk adımını atıyoruz. D.Ü. Tıp Fakültesi mezunu olmanın gururunu taşırken, bu zorlu yolda benimle birlikte yürüyen sevgili arkadaşlarıma, bilgi, beceri ve deneyimlerini bizden esirgemeyen kıymetli hocalarıma, ayrıca her türlü sıkıntıda yanımızda olan dekan hocamıza şükranlarımızı sunuyorum. Bununla birlikte bu yolda yardımlarını esirgemeyen aileme teşekkürü bir borç bilirim.

SAĞLIK SADECE HASTA VE SAKAT OLMAK DEĞİL

Sağlık sadece hasta, sakat olmak değil, ruhen ve sosyal yönden tam iyilik halıdır. Bu nedenle bizlerde birer hekim olarak hem tedaviyi hem de ruhunu iyileştirirken, aile ve toplum içindeki yaralarına el atan, hatta mesleğiyle sınırlı kalmayıp sosyal ve toplumsal olaylarda da ülkesine faydalı birey olmalıyız. Benim ve arkadaşlarımın düşüncesini dile getiren bir düşünceyi anlatmak istiyorum. Tıp eğitiminde pratik anlamda meslek hayatımızda en fazla katkısı olacak intörnlük dönemimizde gün oldu hemşire olduk, gün oldu pansumancı olduk ve gün oldu personel olduk"

Törende Doç. Dr. Meki Bilici'nin eşliğinde Hipokrat Yemini eden genç doktorlar, okulu başarıyla bitirmenin mutluluğu ile 6 yıl aynı sınıfta eğitim gördükleri arkadaşlarından ayrılacak olmanın hüznünü ayna anda yaşadılar.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim