• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Hilmi Kulluk: “Eriyoruz, bitiyoruz, Türk futbolunu öldürüyoruz”

Hilmi Kulluk: “Eriyoruz, bitiyoruz, Türk futbolunu öldürüyoruz”
Trabzonspor maçı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Atiker Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, Türk futbolunun günden güne eridiğini söyledi.

Trabzonspor maçı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Atiker Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, Türk futbolunun günden güne eridiğini söyledi.

Atiker Konyaspor'un, Süper Lig'in 32. haftasında sahasında 2-2 berabere kaldığı Trabzonspor karşılaşması sonrasında açıklamalar yapan Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, futbol kamuoyunun, Trabzonspor ile oynadıkları maçın hakemi Halis Özkahya'nın verdiği kararları tartıştığını söyledi. Kulluk, "Esasında tartışacak bir şey yok, her şey ortada ve bu kararların tartışılacak bir yanı da yok. Ama illa bir şey tartışılacaksa verilen kararlardan çok hakemlerin sahadaki duruşları, tavırları göz önüne alınarak iyi olmayan niyetleri ve medya görevlimize sarf ettiği "Senin ağzını, burnunu kırarım" şeklindeki tehdidi tartışılmalıdır" diye konuştu.

"VAR sistemi yürürlüğe girince sevinmiştik"

VAR sistemi yürürlüğe girdiğinde daha az hakem hatası olacak diye sevindiklerini söyleyen Başkan Kulluk, "Anadolu takımlarının bundan böyle en azından alenen hakları yenmeyecek diye düşünmüştük. Ama maalesef üzülerek şahit olduk ki; hiç çekinmeden, bağlı oldukları kurumun yaptırımlarından, uyarılarından korkmadan, göz göre göre güçlülerden yana tavır almaya başladılar. Bu sezon sadece Atiker Konyaspor değil, özellikle Erzurumspor, Sivasspor, Rizespor, Kayserispor gibi birçok Anadolu takımı yukarıda belirttiğimiz düşünce sistemi yüzünden önemli puan kayıpları yaşamıştır. Bu böyle devam edemez. Hakem kararları ortaya konan mücadelelerin önüne geçemez. Bu sezon defalarca sonucu direkt etkileyecek ve lehimize olacak pozisyonlarda hakemlerin VAR'a gitmediklerini, gitmek istemediklerini, maç sonunda da vara yoka saha kenarına gelip pozisyonları izleyenlerin, teknik heyetimizin bu konudaki serzenişlerine, "Gitmek zorunda mıyım" şeklindeki cevaplarıyla karşılaştık. Evet, saçma sapan pozisyonlar için saha kenarına gelenler, spor kamuoyunun vicdanını kanatmamak adına elbette VAR'a gitmek zorunda. Bugün, eşit şartlarda maçlar yönetilmediği için düdüğü çalanın ve o düdüğü çalanı çağırmayanların hak, adalet duyguları üzülerek ifade etmeliyiz ki spor kamuoyu nezdinde maalesef yerle bir olmuştur. VAR sistemiyle her şey düzelecek derken, bu sistemi yanlış kullanan ya da kullanamayanlar yüzünden Türk futbolu tam anlamıyla bir keşmekeş yaşamaktadır. Açık ve net bunun neden kaynaklandığını bir kez daha söylüyoruz. Eğer karar vericiler bu konuyu çözebilirlerse Türk futbolunun rahat bir nefes alacağına eminiz. Hakemler güçlü takımların aleyhlerine yaptıkları hatalar nedeniyle dinlendirilirken, Anadolu takımlarına yönelik skandal kararlarla maç yönetmeye devam etmektedirler. Bunun farkında olduklarından, İstanbul takımları ve onlara ilave birkaç ayrıcalıklı takımın maçlarında korkusuzca ve cesurca kararlara imza atabiliyorlar ama aynı cesareti diğer takımlara karşı gösteremiyorlar. Buna kalıcı bir önlem alınmazsa, hem Türk futbolunun hem de bağlı bulundukları kurumun marka değerini bu arkadaşlar el birliğiyle aşağıya çekmeye devam edeceklerdir" şeklinde konuştu

"Eriyoruz, bitiyoruz, Türk futbolunu öldürüyoruz, farkında değil misiniz?"

Türk futbolu için "Eriyoruz, bitiyoruz, Türk futbolunu öldürüyoruz, farkında değil misiniz?" ifadelerini kullanan Başkan Kulluk, "Son olarak yaşananları bir tarafa bırakıyor ve tüm samimiyetimizle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) ve Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) soruyoruz; herhangi bir kulüp başkanı ya da yöneticisi karşılaşmanın hakemine, "Senin ağzını burnunu kırarım" demiş olsaydı nasıl ceza verirdiniz? Bunu 15 kişinin içinde söyleyen hakeminiz Halis Özkahya için bir yaptırımınız olacak mı? Merakla bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim