• BIST 9548.09
  • Altın 2491.617
  • Dolar 32.5066
  • Euro 34.5662
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Hıdıroz karpuzu tezgahlardaki yerini aldı, yiyen bir daha alıyor

Hıdıroz karpuzu tezgahlardaki yerini aldı, yiyen bir daha alıyor
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde susuz ve organik olarak üretilen "Hıdıroz" karpuzu tezgahlarda yerini almaya başladı.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde susuz ve organik olarak üretilen "Hıdıroz" karpuzu tezgahlarda yerini almaya başladı.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Kıraçlar ve Sakyol başta olmak üzere çevre köylerde susuz ve organik olarak üretilen "Hıdıroz" karpuzunda hasat başladı. Yöre halkının ekonomilerine önemli bir katkı sunan organik karpuz, hasat sonrası tezgahlardaki yerini aldı. Tadı ve doğallığı ile dikkat çeken karpuzlar, büyük ilgi görüyor.

Üretici Mahsuni Kaya, "Karpuzları tarlada susuz yetiştiriyorum. Karpuzlar organik, şeker ve bal gibidir. Topladıktan sonra Çemişgezek'e getiriyoruz. Yiyen bir daha alıp yiyor. Kıraçlar köyünde yetişiyor. Elazığ ve Tuncel'inde çok talep var. İsmi Hıdıroz karpuzudur. Herkesin almasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Yaz aylarının vazgeçilmezi Hıdıroz karpuzunun çıktığını dile getiren müşterilerden Tolga Dinçsoy, "Tüm marketlerde bulunuyor. Markete geldiğimiz zaman gözlerimiz direk Hıdıroz karpuzunu arıyor. İlk çıktığı an alıyor. Evimize götürüp yiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim