• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Her derde deva! Bağışıklığı güçlendiriyor, iltihabı azaltıyor...

Her derde deva! Bağışıklığı güçlendiriyor, iltihabı azaltıyor...
Bal, propolis, polen, arı ekmeği, arı sütü, bal mumu ve arı zehri gibi arı ürünleri, birçok kronik hastalığa iyi geliyor. Çok çeşitli antioksidanlarla yüklü olan arı poleni, kanser tedavisinde de kullanılıyor Arılar ekolojik sistemin devamında büyük bir etkiye sahip...

Bal, propolis, polen, arı ekmeği, arı sütü, bal mumu ve arı zehri, doğada başka hiçbir hayvandan veya bitkiden elde edilemeyen sayı ve çeşitlilikte biyolojik işleve ve tıbbi fonksiyona sahip. Bu ürünler, her mevsim tüketilebilir ve sağlığa çok faydalıdır.

HÜCRE ÖLÜMÜNÜ ENGELLİYOR

Bal için arıların şaheseri diyebiliriz. Bildiğimiz haline gelmesi için arıların özenle çalışması ve ince hesaplar yapması gerekiyor. Isıl işlem görmemiş taze bal, antioksidan içeriği ile öne çıkar. Antioksidanlar vücuttaki hücrelerde birikebilen, erken yaşlanma, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi durumlara neden olabilen reaktif oksijen türlerini nötralize etmeye yardımcı olur. Ayrıca kan şekeri seviyeleri için de bal normal şekere göre daha iyidir. Araştırmacılar, balın iltihabı azaltan ve kan şekeri regülasyonunu iyileştiren bir hormon olan adiponektin düzeylerini artırabileceğini buldu. Başka bir araştırmaya göre bal, kan basıncını düşürmeye, kan yağ seviyelerini iyileştirmeye, kalp atışını düzenlemeye ve sağlıklı hücrelerin ölümünü önlemeye yardımcı oluyor. 40 yaş üzeri 4 bin 500'den fazla kişiyle yapılan çalışmada, bal tüketmek kadınlarda düşük yüksek tansiyon riski ile ilişkilendirildi.

ARI POLENİ BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Arı poleni proteinler, karbonhidratlar, lipidler, yağ asitleri, vitaminler, mineraller, enzimler ve antioksidanlar dahil olmak üzere 250'den fazla biyolojik olarak aktif madde içerir. Arı poleni, flavonoidler, karotenoidler, kersetin, kaempferol ve glutatyon gibi çok çeşitli antioksidanlarla yüklüdür. Bu özelliği ile vücudu serbest radikallerden ve kronik hastalıklardan korur. Yüksek kan lipidleri ve yüksek kan kolesterolü, kalp hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılıdır. İlginç bir şekilde, arı poleni bu risk faktörlerini azaltıyor. Arı poleni, bağışıklığı güçlendirmede, yara tedavisinde, kanser tedavisinde, menopoz sorunlarında ve sindirim sistemini iyileştirmede de kullanılıyor ve olumlu sonuçlar ortaya koyuyor.

bal-1475185.jpg

BEBEKLERE BAL YEDİRMEYİN

Bal, yanık ve yaraların iyileşmesini destekliyor, çocuklarda öksürüğü bastırmaya yardımcı oluyor. Bal, şekerin yerine kullanılabilecek sağlıklı bir alternatif olsa da vücutta şeker gibi davrandığı için ölçülü kullanılmalı. Ayrıca 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemeli.

ALERJİSİ OLANLAR DİKKAT ETMELİ

Kraliçe arıyı kraliçe yapan arı sütünün antibakteriyel, antitümoral, yaşlanma önleyici, antioksidan, kemik kırıklarını iyileştirme, saç uzatma, afrodizyak ve antialerjik gibi faydalı etkileri bulunuyor. Arı zehri, alerjisi olanların hayatını tehdit ediyor olsa da birçok konuda sağlığa çok iyi geliyor. Eklem ağrıları, depresyon, epilepsi, kronik ağrılar ve migren ağrıları arı zehrinin tedavi ettiği rahatsızlıklar arasında yer alıyor.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim