• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Hemşirelik Bölümü öğrencilerine kongre deneyimi

Hemşirelik Bölümü öğrencilerine kongre deneyimi
Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri 17. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'ne katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri 17. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'ne katıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci almaya başlayan Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri mesleki gelişimlerine önemli bir katkı sağlayacak 17. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'ne katıldı. Çanakkale'de 18 Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin farklı bölgelerinden 50 üniversiteden 850 kişinin katıldığı Kongreye 1. sınıf öğrencileri Nur Seda Bursalıoğlu, Sevgi Aksoy, Zekiye Ergen, Habip Gündoğdu, Ömer Kaan Demirgil ve Hamza Alpkaya katıldı.

Hemşirelik Bölümü öğrencileri kongrede Dr. Öğretim Üyesi İlknur Özkan ve Öğretim Görevlisi Emine İlaslan'ın danışmanlığında hazırladıkları "Kumluca İlçe Merkezinde Bir Lisede Öğrenim Gören Öğrencilerin Obezite Farkındalıkları İle Beden Kitle İndeksleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi" ve "Üniversite Öğrencilerinin Fiziksel Aktivite Düzeyleri ve Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi" başlıklı poster sunumlarını yaptılar. Öğrenciler kongrede mesleki etkileşime girme şansı bularak, alanlarında uzman kişilerden de bilgi alma fırsatı yakaladılar.

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, "Hemşirelik bakımında, eğitiminde, uzmanlık alanlarında, mevzuatlarında ve imajındaki değişimlerin ele alındığı ulusal bir kongrede henüz birinci sınıfta iken yer almak onlar için büyük bir deneyim oldu. Bu başarının arkasında öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişmelerine katkı sağlamak için çok çaba gösteren fakültenin değerli öğretim elemanlarının katkısının ve özverisinin büyük olduğunun farkındayım. Öğrencilerimizin ilerleyen yıllarda da mesleki gelişimi destekleyen organizasyonlarda yer alarak başarılarını devam ettireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim