• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Hem ihale alıyor, hem millete küfrediyorlar

Hem ihale alıyor, hem millete küfrediyorlar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık operasyonunda iktidarın suçüstü yakalandığını söyledi.

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren Bahçeli, internete sızan ses kayıtlarında, devletten ihale alan işadamlarının millete sinkaflı küfürler savurduğunu hatırlattı. Bahçeli,  “Başbakan’ın dostları, devlet parasını peşkeş çekip sonra da pay aldığı hemşehrileri; ‘bu milletin’ diye başlayan ve hiçbir vicdan sahibinin kabullenmeyeceği sinkaflı ifadelerle rezilliklerini iyice göstermişlerdir. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Türk milletinin alın terini çalıp da ardından dönüp ağza alınmayacak küfürler yağdıranları asla unutmayacağımızı, yeri ve zamanı geldiğinde kursaklarından geçen haramı burunlarından getireceğimizi herkes iyi bilmelidir.” ifadelerini kullandı. Başbakan’ın sürekli ‘paralel yapı’ dediğini hatırlatan Bahçeli, “Başbakan Erdoğan, bu çirkinliklere, bu iğrenç ve hayasız diyaloglara ne diyecektir? Medyaya kadar sirayet eden edepsizliklerin, şerefsizliklerin altından nasıl kalkacak, neyle telafi edecektir? Yoksa bu olanlar da paralel yapının tezgâhı, dış güçlerin komplosu, darbecilerin iftirası mıdır? Türk milleti Başbakan’ın mal mülk zengini olduğunu, sit alanlarına nasıl merak saldığını, yandaşları nasıl kayırıp kolladığını yüreği burkularak görmüştür.” diye konuştu.

    Bahçeli’nin gündeminde, bazı işadamlarının Sabah ve atv’nin Çalık Grubu’ndan devralınması yönündeki telefon konuşmaları da vardı. İnternete sızan konuşmalarda, açıkça rüşvet pazarlığı yapıldığını vurguladı. Milletin alın terinin çalındığını dile getirdi. Bu alışverişte, hırsızlığın, rüşvetin, yüzdeyle fırıldak çevirmenin tüm hünerlerinin sergilendiğini aktardı. Rüşvet pazarlığında Başbakan’ın da aktif rol oynadığının ortaya çıktığını anlattı. Bahçeli, “Duymak istiyoruz ki, zekât hırsızlarının bahanesi nedir? Rüşvetle ilgili AKP lehinde fetva veren, yolsuzluğu yüce dinimizi istismar ederek aklamaya yeltenen sözde din alimleri ve ilahiyatçılar niye suskun, niye sessizdir? Havaalanı inşaatını rüşvet ve hırsızlık pistine dönüştüren gafiller gelişmeler hakkında ne diyecektir? Bidon kafalılar, göbeğini kaşıyanlar diyerek milli tercihleri küçümseyen küstahlar bile bu kadar alçalmamış, bu kadar insanlıktan çıkmamıştır.” diye konuştu. MHP Genel Başkanı, grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Başbakan, milleti soymaktadır: “AKP’nin kuytusuna yatarak banka hesaplarını dolduran işadamları kendilerinden istenen yüz milyonlarca doları Başbakan’a tıpış tıpış vermişlerdir? İşte bu suçüstü hali asrın rüşvet ve yolsuzluğudur. Başında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardır. Türk milleti bizatihi Başbakan tarafından soyulmaktadır. Devlet hazinesi hırsızların sevk ve idaresindedir.”

Kanun değişikliği yolsuzluğu örtmek için: “Başbakan ve hükümetinin telefon dinlemeleriyle ilgili kanun değişikliği hazırlığı, bulaştıkları rüşvet ve yolsuzluk iddialarını örtme sinsiliğine hizmet etmektedir. Özel yetkili mahkemelerle ilgili planlama da buna dönüktür. Başbakan sıkışmış, kendince gündemi değiştirme mecburiyetinde kalmıştır.”

Demokratikleşme paketi, PKK’ya tavizdir: “PKK’nın ve İmralı canisinin de rüşvet ve hırsızlık serüvenine verdiği destekten dolayı gönüllerini hoş edecek yeni bir demokratikleşme paketinin müjdesini vermiştir. Terörle Mücadele Kanunu’nun 10’uncu maddesinde yapılması planlanan değişiklik PKK’ya verilen tavizlerde yeni bir halkadır.”

Paket, bizzat demokrasiye ihanettir: “Rüşvetçiler, ihaleye fesat karıştıran yandaş işadamları, cezaevindeki sahtekârlar, yolsuzluk çeteleri Başbakan’ın paketiyle umutlanmıştır. Şunu biliniz ki; böylesi bir pakete demokratik demek, bizzat demokrasiye ihanet, milletimize hakaret, adalete kelepçe takmak demektir.”

AK Parti inişe geçmiştir: “Hamd olsun AKP inişe geçmiş, çok ciddi oy kaybı yaşamaya başlamıştır. Şu günkü ülke tablosunda, yaşanılan buhranların ve kâbus dolu günlerin altında AKP’nin meşru ömrünü çoktan doldurmuş olması yatmaktadır.”

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim