• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Hekimler Hasta Davalarından Dertli

Hekimler Hasta Davalarından Dertli
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. H. Serdar Işık, hasta ya da hasta yakınları tarafından hekimlerin aleyhine açılan davaların ve tazminat cezalarının hekimliğe zarar verdiğini belirtti.

Ordu Üniversitesi Yaşam ve Sağlık Kulübü tarafından Hekimin Hukuki Sorumluluğu adlı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ODÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi KETEM Salonu'nda yapılan toplantıya Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. H. Serdar Işık, hekimlerin hangi konularda cezai ve hukuki sorumluluklarının bulunup bulunulmadığını detaylarıyla anlattı.

Hasta ya da hasta yakınları tarafından hekimlerin aleyhine açılan davaların ve tazminat cezalarının hekimliğe zarar verdiğini belirten Doç. Dr. H. Serdar Işık, "Biz de bu durumlar karşısında haklarımızı bilmek ve önlemlerimizi ona göre almak zorundayız. Artık bütün toplantılarda tıp dosyalarına bakacak özel mahkemelerin kurulması konusuna vurgu yapılıyor. Yakın bir tarihte Türk Dönüşüm Derneği ile Adalet Bakanlığının bir ortak toplantısı oldu. Toplantıda ortak sempozyumlar düzenlenmesi ve hukuki bilgilerin hekim arkadaşlara mutlaka iletilmesi ayrıca tıp hukuku ile tıp davalarına bakacak özel sağlık mahkemelerin kurulması gerektiği ifade edildi. Bunlar bizim için sevindirici gelişmeler. Sonuçta bizimde derdimizi anlayacak avukat, savcı ve hakimler olacak. Bunların yanı sıra eğer bizim, davada haksız olduğumuzu gösteren bir bulgu varsa o da ortaya çıkacak" ifadelerini kulandı.

Doç. Dr. Işık, "Hastalara yapılan tedavi ya da ameliyatlar sonucunda ortaya çıkan durumlar vatandaşlar tarafından "doktor kazanırsa dualar, Azrail kazanırsa doktor hatası" olarak nitelendiriliyor. Bu tip anlayışlar yüzünden birçok hekim arkadaşımızı kaybettik. Bunun yanı sıra birçok arkadaşımızda hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalıyor. Bizimde bu olaylar karşısında hem işimizi doğru yapmamız hem de haklarımızı çok iyi bilmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bu olayların önüne geçemeyiz" dedi.

Toplantı, konuşmacının yaptığı sunumun ardından kendisine yöneltilen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Hekimler Hasta Davalarından Dertli

Hekimler Hasta Davalarından Dertli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim