• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

HDP’li Vekillere Bal Götüren Başkana Tepki

HDP’li Vekillere Bal Götüren Başkana Tepki
Avrupa Kent Konseyi Genel Başkanı Sefa Yüce, yaşanan terör olaylarını kınayarak HDP ve HDP'li milletvekillerine sert tepki gösterdi.

Avrupa Kent Konseyi Genel Başkanı Sefa Yüce, yaşanan terör olaylarını kınayarak HDP ve HDP'li milletvekillerine sert tepki gösterdi. Yüce ayrıca, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın'ın TBMM çatısı altında HDP'li milletvekillerine bal ikram etmesini kınadı, Ordulu arıcıları göreve davet etti.

Memleketi Ordu'ya gelen Sefa Yüce, Diyarbakır ve Şırnak'ta meydana gelen terör olaylarında şehit düşen asker ve polislere Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Yüce, terörün dini imanı, bayrağı, dili, ırkı olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Anadolu'da tek bir devlet, tek bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Bir bayrağımız var. Bir ezan ve bir Kur'anımız var. Hükümetimizin kararlı ve ısrarlı terör politikası sayesinde terörün kökünün kazınacağına inancımız tamdır. Bu konuda artık kimsenin şüphesi asla olmasın. Diyarbakır ve Şırnak'tan gelen şehit haberleri yine yüreklerimize köz olarak düştü. Acımızın tarifi yok. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet, bütün şehit ailelerimize ve Türk milletine sabır diliyorum."

ARICILARI GÖREVE DAVET ETTİ

Güneydoğu'ya giden gezgin arıcılara terör örgütü mensupları tarafından zarar verilmemesi amacıyla HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden ve HDP'li milletvekillerine bal ikram eden Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın'ı şiddetle kınayan Yüce, arıcıları göreve davet etti. Necati Aydın'ın 3 bin arıcıyı temsil ettiğini belirten Yüce, şu açıklamayı yaptı: "Ordulu olduğundan bile utandığım bir birlik başkanı yani Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın koşa koşa meclise gidiyor, hainlerin ağzına bal çalıyor. Bu asla kabul edilecek bir durum değildir. 3 binin üzerinde üyesi bulunan bu şahsın derhal istifa etmesini istiyorum. Bu konuda vatanına, milletine, bayrağına ve şehidine saygı ve sahip çıkan bütün arıcı kardeşlerimi göreve davet ediyorum. Bu şahıstan özür dahi beklemiyoruz. Bu şahıs temsil ettiği pırıl pırıl insanların birliğinin başından derhal istifa etmesi artık kaçınılmaz olmuştur. Terör kanından, terör yatağından beslenen şer odaklarından medet umanlara yazıklar olsun. Bebek katillerinden medet umanlara lanet olsun. Onlar hükümetimizin himayesinde, Doğu ve Güneydoğu'da geçimlerini temin için her arazi koşulunda dünya balını Ordu'ya taşırken, birileri kalkıp taşınan bu balı koştura koştura meclise giderek mükafatlandırırcasına ağızlarına çalıyor. Çok talihsiz bir davranıştır. Bunun telafisi ancak o insanın bulunduğu koltuğu terk etmesi ile mümkün olacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim