• BIST 9548.09
  • Altın 2484.705
  • Dolar 32.495
  • Euro 34.5602
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

HDP'li Tural, halkı barışa ses vermeye çağırdı

HDP'li Tural, halkı barışa ses vermeye çağırdı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eş Başkanı Gülseren Tural, AK Parti hükümeti ve sarayın son zamanlarda Kürt halkına karşı bir savaş yürüttüğünü...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eş Başkanı Gülseren Tural, AK Parti hükümeti ve sarayın son zamanlarda Kürt halkına karşı bir savaş yürüttüğünü ileri sürerek, halkı barışa ses vermeye çağırdı.

HDP il binasında partililerle birlikte basın açıklaması yapan Tural, 4 Şubat günü Cizre'de bir binanın bodrumunda çıkan yangında 9 kişinin hayatını kaybetmesi ve 25 kişinin de yaralı halde beklemesine karşın binaya ambulansların yaklaştırılmadığını, bunun AK Parti hükümetinin asgari insani duyarlılık ve çabadan ne kadar yoksun olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Günlerce süren çatışma mizanseni ile yaralıların kurtarılmasının engellendiğini iddia eden Tural, yaralıların kurtarılması için yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını anlattı. Konuya AK Parti hükümetinin ciddiyetsizlikle yaklaştığını ileri süren Tural, onlarca insanın enkaz altında kalmasına sessiz kalınmasının beklendiğini vurguladı.

AK Parti hükümetinin bölgede büyük bir katliam planı yaptığını ve bunu hayata geçirmeye çalıştığını öne süren Tural, "Bu katliam rejimine karşı sessiz kalmayacağız. Barış irademizi ortaya koyacağız. Bu bağlamda insanlıktan yana olan tüm kamuoyunu bu yaşanan katliamlar karşısında duyarlılığı artırmaya ve insani tutum almaya çağırıyoruz. Tüm halkımızı barışa ses vermeye, barış mücadelesini yükseltmeye; bizlere diz çöktürmeye ve irademizi kırmaya çalışan katliam rejimine karşı barışı yükseltmeye çağırıyoruz. Her akşam saat 19.00'da bulunduğumuz her yerde Edirne'den Hakkari'ye, İstanbul'dan Kars'a "Barışa ses ver" diyerek ve demokratik haklarımızı kullanarak eylemler düzenlemeye ve elinde bulanan tam araçlarla bu sesi yükseltmeye çağırıyoruz. Evde tencere ve tavayla, ışık açıp kapatarak, sokakta ıslık ve düdük çalarak, araçta korna çalarak..." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim