• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

HDP’li Baluken: “Metnin İçeriğinin Tamamının Tartışılmaya İhtiyacı Var”

HDP’li Baluken: “Metnin İçeriğinin Tamamının Tartışılmaya İhtiyacı Var”
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, DTK bileşenlerinin yayınladığı14 maddelik deklarasyona yönelik eleştirilerin ön yargılı olduğunu belirterek, metnin...

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, DTK bileşenlerinin yayınladığı14 maddelik deklarasyona yönelik eleştirilerin ön yargılı olduğunu belirterek, metnin içeriğinin tartışılması gerektiğini söyledi.

İçinde HDP'lilerin de olduğu Demokratik Toplum Kongresi bileşenlerinin yayınladığı ve içinde "öz yönetim" gibi ifadelerin de yer aldığı 14 maddelik deklarasyona ilişkin açıklamalarda bulunan İdris Baluken, bu metne karşı ön yargılı bir yaklaşım olduğunu kaydetti.

Halkın özyönetim talebi olduğunu belirten İdris Baluken, "Kürt siyasi hareketi bütün bileşenleri ile çözüm için herkesin üzerinde tartışabileceği yeni bir çözüm metnini kamuoyuna sunmuş durumda. Bu metne karşı ön yargılı yaklaşımlar yerine bu metnin içeriğinin tamamının tartışılmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu metinde yer alan düzenlemeler hayata geçerse bütün Türkiye halkları açısından büyük bir demokrasi hamlesinin gelişeceğine inanıyoruz" dedi.

HDP'nin kapatılmasına ilişkin yapılan tartışmaların hatırlatılması üzerine Baluken, "Bunlar ucuz tehditlerdir. Geçmişteki hükümetler tarafından de denendi bu. Parti kapatmak, milletvekillerini Meclisten atmak bu soruna çözüm sağlamaz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP ile randevusunu iptal etmesini de değerlendiren Baluken, "Son derece yanlış bir siyasi tavır olarak değerlendiriyorum. Zoraki gerekçeler üzerinden bu randevuyu iptal etmesini siyasi yanlış tavır olarak değerlendiriyoruz. Belli ki, Davutoğlu'nun da iradesi üzerinde bir irade bunu istemiş. Gruptaki kaçak çaya kadar son derece basit bir polemik üzerinden bir gerekçe aramasına gereke yok, sanıyorum saraydaki beyaz çay bu randevunun iptalinin gerekçesi olabilir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim