• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Eğer ortada Anayasa'ya aykırılık varsa, önce sokağa çıkma yasaklarına baksınlar....

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Eğer ortada Anayasa'ya aykırılık varsa, önce sokağa çıkma yasaklarına baksınlar. Sokağa çıkma yasakları Anayasa'ya aykırı bir şekilde, Anayasa'nın maddesi ihlal edilerek gerçekleştirilen bir tutumdur" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Demirtaş'ın sözlerine yönelik yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine Yüksekdağ, "Eğer ortada Anayasa'ya aykırılık varsa, önce sokağa çıkma yasaklarına baksınlar. Sokağa çıkma yasakları Anayasa'ya aykırı bir şekilde, Anayasa'nın maddesi ihlal edilerek gerçekleştirilen bir tutumdur. Anayasa'ya aykırılıktan bahsediyorsa Sayın Cumhurbaşkanı "Rejim fiilen değişmiştir" söylemine baksın. Bizler o nedenle yaptığımız deklarasyon açıklamasının Anayasal kurala aykırı olduğunu düşünmüyoruz. Tam tersine artık Türkiye'de siyaset ve siyaset kurumu yeni bir Anayasa'yı tartışmaya başlamış, yeni bir Anayasa'yı var olan Anayasa'nın eleştirisini yapmadan nasıl tartışabilirsiniz? Her şeyden önce siyasi iktidar, Sayın Cumhurbaşkanı fiilen Anayasa'yı ihlal eden siyasi yaklaşımların açıklamasını yapmalıdır" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ihanet" söylemini kırıcı bulduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Demokratik siyaset kurumunu, demokratik siyaset kurumunun işlemesine engellemeye yönelik bir yaklaşımdır. Yeni bir Anayasa'nın tartışıldığı süreçte, siyaset kurumunun tüm tartışma zeminlerinin sonuna kadar açılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin soruya ise Yüksekdağ, Türkiye'nin kaybedeceğini ifade ederek, "Bizler hiçbir zaman dokunulmaz olmadık. Milletvekillerimiz de, siyasetçilerimiz de her türlü baskı altında siyaset yapıyor. Barış ve demokratik siyaset zeminini terk etmemek için, inanılmaz akıl ve sabırla dirayet gösteriyoruz. Türkiye demokrasisi adına bize teşekkür etmeleri gerekir. Eğer buradan dokunulmazlığın kaldırılması tartışması yapıyorlarsa, kaybedeceğimiz bir şey yok, Türkiye kaybeder" şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim