• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

"HDP dağa taşeronluk yapıyor"

"HDP dağa taşeronluk yapıyor"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'ya yaptığı silah bırakma çağrısını samimi bulmadığını söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Bunlar biliyorsunuz 7 Haziran öncesinde de vardı. Seçimden sonra 80 milletvekili almışsın, daha iyi, objektif olması gerekirken ne oldu?" diye sordu ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimden sonra çok daha berbat, kötü oldu. Parlamentoya dönecekleri yerde bunlar parlamentoya değil, tam aksine dağa taşeronluk yapmaya başladılar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Bu ülke birkaç çapulcunun, teröristin at oynatacağı ülke değil. Bunun cezasını, bedelini ödeyecekler" şeklinde konuştu. Erdoğan, seçim güvenliği ile ilgili olarak ise tüm tedbirlerin alınacağını, sürecin en az hasarla atlatılacağına inandığını söyledi. Taşımalı oy kullanma sistemi için anayasa değişikliği gerektiğine dikkat çekti."İnşallah seçim güvenliği içinde öyle zannediyorum ki 7 Haziran'da yaşananlar, 1 Kasım'da yaşanmayacaktır" diyen Erdoğan, seçimden beklentisini ise şu sözlerle açıkladı: "1 Kasım seçimlerinden temennimiz odur ki milletimiz, bu süreçte yaşadıklarımızı bizlere yaşatmayacak bir kararı verir ve bu kararla da Türkiye, 2016 yılına girmiş olur."

'Türkeş'in katılımı renk getirdi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim hükümeti ile ilgili olarak ise "Sonunda MHP'den Sayın Tuğrul Türkeş'in katılımı buna bir renk getirdi" dedi. Erdoğan, Tuğrul Türkeş'e yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Buradaki uygulama bir anayasa amir hükmünün uygulamasıdır. Bu anayasanın amir hükmünün uygulamasını, milletvekili serbest iradesiyle kullanmaz mı? Milletvekili, milletin vekilidir, A veya B şahsın vekili değildir" diye konuştu.

Davutoğlu: Barış isteyenler silahları bırakacaklar

Resepsiyonda gazetecilere açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, 1 Kasım'da yapılacak seçimle AK Parti'nin yeniden tek başına iktidara geleceğini söyledi.Davutoğlu son dönemde yürütülen operasyonlarla ilgili olarak ise "Kimse Türkiye'nin her bir santimetrekaresinde kamu düzeni hakim olana kadar bu huzur operasyonundan vazgeçmemizi beklemesin" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "2013 Mayıs'ında Türkiye'deki bütün silahlı unsurların terki kararı verilmişti. Barış isteyenler silahları bırakacaklar. Barış isteyen varsa, hâlâ savaş isteyen varsa, nerede savaşacak onu bilemeyiz, Türkiye sınırlarını terk edecek."CHP, MHP, HDP liderleri katılmadıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resepsiyonda yurt içinde ve yurt dışında görev yapan bazı Silahlı Kuvvetler mensuplarıyla görüntülü telefon bağlantısı gerçekleştirdi. Resepsiyona Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bazı Bakanlar Kurulu üyeleri ve kuvvet komutanları dahil 1800 davetli katıldı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ise resepsiyona katılmadı.

Erdoğan'dan kızı ile ilgili açıklama

Erdoğan 'Aileniz hedef alınıyor kızınız Sümeyye hanımla ilgili bir süredir bir tartışma sürüyor bu sizi yaralıyor mu"sorusuna "Başta şahsım olmak üzere bütün ailemi tabiiki bu yaralıyor, tedirgin ediyor, üzüyor. Bu yakıştırmalar çok çok çirkin. Affedersin bir tane manyağı bulmuşlar bu manyak üzerinden Türkiye'deki uzantısı da bakıyorsunuz o da kalkıp ona adeta bir taşeron oluyor. Ve bu şekilde böyle bir ahlaki olmayan yola başvuruyor. Bizim tabi başvurabileceğiz tek yol var, nedir' Hukuk... Onun içinde tabiki hukuki olarak tüm avukatlarımız bu konuda atılması gereken adımları atıyor. Ama burada tabi yazılı görsel medya olsun sosyal medya olsun hepsinde bu ahlaksızlık ne yazık ki var. Tabi bu bizim bir şeyimizi daha gösteriyor Tweeter konusundaki hassasiyetimin ne olduğu ortaya çok açık ve net çıkıyor. Benim kızımın başına gelenler aynı şekilde bir başkasının başına da geliyor. Bu konuda özellikle yazılı ve görsel medya olarak hatta sizler de sosyal medya içerisinde belli çalışmalarınız var hep birlikte bir dayanışma içerisinde biz ülkemizde bunu da tam çizgisine oturtmamız lazım" yanıtını verdi.

150830223644_30agustos_624x351_hurriyet.com.tr-003.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim