• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

HDP Adıyaman İl Eş Başkanı ile DBP Van İl Eş Başkanları Gözaltında

HDP Adıyaman İl Eş Başkanı ile DBP Van İl Eş Başkanları Gözaltında
Adıyaman'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda HDP İl Eş Başkanı ile HDP milletvekili adayı dahil 9 kişi gözaltına alındı. DBP Van İl Eş Başkanları da gözaltında.

Adıyaman'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri Adıyaman'da çeşitli adreslere operasyon düzenledi. 21 Mart Nevruz Bayramı öncesinde gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonu kapsamında Adıyaman merkezde 6, köylerde 2 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 8 adreste aramalar yapılarak 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP İl Eş Başkanı Zeliha K ile 1 Kasım seçimlerinde HDP 4. sıra milletvekili adayı olan Ayten Y. de bulunuyor.

Operasyonlarda şahısların ikametlerinde örgütsel doküman ele geçirilirken, gözaltına alınan şahıslar sağlık kontrolü sonrasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

VAN'DA BİN POLİSLİ OPERASYON! DBP'Lİ İL EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Hava destekli operasyona bin polis katıldı.

32 ADRESTE ARAMA

Kentte sabah saatlerinde başlatılan ve yaklaşık bin polisin katıldığı hava destekli operasyonda 32 adreste arama yapıldı.

EŞ BAŞKANLAR DAHİL 19 GÖZALTI

DBP İl Eş Başkanları Duman ve Kava'nın aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 2 tabanca, 2 av tüfeği, kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bu silahlara ait 421 mermi, 3 telsiz, 5 mutfak tüpü ve örgütsel doküman ele geçirildi.

DBP İL BAŞKANLIĞI DA ARANDI

Soruşturma kapsamında, emniyet birimlerine yapılan "terör örgütünün kırsal alanına eleman gönderildiği" ihbarı üzerine DBP İl Başkanlığı da arandı. Aramada, terör örgütünü simgeleyen sözde flamalar, örgütün elebaşının posterleri, 8 sapan, çok sayıda bilye, 16 havai fişek rampası bulundu.

Büyükşehir belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten bir kültür merkezinde de arama yapan polis ekipleri, örgütsel doküman ele geçirdi.

Operasyonun sürdüğü bildirildi.

İSTANBUL'DA AVUKATLARIN DA GÖZALTINA ALINDIĞI OPERASYONDAN ÇARPICI KARELER

İstanbul'da dün sabah terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan ve 9'u avukat toplam 30 şüphelinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı.

İstanbul'da dün sabah terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan ve 9'u avukat toplam 30 şüphelinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün sabah saatlerinde İstanbul merkezli 6 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin de destek verdiği operasyon kapsamında Diyarbakır, Batman, Antalya, Ankara ve Sakarya ile İstanbul'un 15 ilçesinde 35 adrese baskın yapıldı.

ÖRGÜT MENSUPLARINA SPOR AYAKKABILI MESAJ

Terör örgütü PKK'nın cezaevi yapılanması olduğu iddia edilen Tutuklu Ailelere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAD)'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda adreste arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri arama yaptıkları adreslerde 2 tabanca, 2 av tüfeği, çeşitli örgütsel dökümanlar ile cezaevinde bulunan terör örgütü PKK'lılara talimat iletmek için kullanılan çok sayıda spor ayakkabı ele geçirildi.

ANKARA BOMBACISININ AVUKATI DA ALINDI

Operasyonlar kapsamında 9'u avukat toplam 29 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlardan birisinin Ankara Kızılay'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in Balıkesir'de yargılandığı bir davada avukatlığını yaptığı belirtilen Hüseyin Boğatekin olduğu öğrenildi.

SORGUYA ALINDILAR

Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Bu arada operasyon kapsamında toplam 49 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunuyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim