• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

HBB Japonya ile ile kredi anlaşması imzaladı

HBB Japonya ile ile kredi anlaşması imzaladı
Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yürütülen görüşmeler neticesinde Japonya Uluslararası İşbirliği...

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yürütülen görüşmeler neticesinde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın (JICA) Kredisi'ni almaya hak kazandıklarını duyurdu. HATSU idaresi, proje kapsamında Antakya-Defne İçmesuyu Şebekesi, Erzin İçmesuyu Şebekesi, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi işlerine başlanacağını bildirdi.

Amacı Suriye'deki iç savaş nedeniyle göçten etkilenen kentlerin altyapı projelerinin desteklenmesi olan 7 yılı geri ödemesiz ve 18 yıl vadeli olan bir finans kaynağı olduğunu belirten HATSU Genel Müdürlüğü, Hatay Su ve Kanal İdaresi'nin sunduğu birçok projenin de kabul gördüğünü ve HATSU'ya ilk etapta 125 milyon TL kredi çıktığını belirtti.

2016 Yılında başlayacak olan işlerden Erzin İçme Suyu Şebekesi'nin 65 bin kişiye yetecek kapasitede olduğunu bildiren Genel Müdürlük, 140 km içme suyu şebekesi, 42 km abone hattı ve 39 km isale-bağlantı hattı döşemesi ile Erzin'in içme suyu sorunlarını kökten çözecek olan projenin müjdesini verdi.

Genel Müdürlük, Merkez ilçe Antakya ve Defne'ye de proje kapsamında içme suyu şebekesi döşeneceğini belirterek, 500 kilometrelik içme suyu hattının 2016 yılında Antakya ve Defne'ye döşenmeye başlanacağını açıkladı. İdare, projenin 550 bin kişi kapasiteli olduğunu aktararak, 2048 yılına kadar şehre yeteceğini bildirdi.

HATSU İdaresi, proje kapsamında Kırıkhan Arıtma Tesisi'nde inşa edileceğini, kredi ön kabul sözleşmesinin imzalandığını ve projelerin bir bir hayata geçirileceğini bildirerek, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi uzun havalandırmalı aktif çamur prensibine göre dizayn edildiğini aktardı.

Arıtma tesisinin ilk aşamada 2026 yılına kadar günde 20 bin 800 metreküp kapasite ile çalışacağını ve tesise gelen evsel atık su "Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği" kriterlerine uygun arıtımı sağlanarak yaklaşık 200 metrelik deşarj kanalı ile Karasu Deresi'ne deşarj edileceğini açıklayan Genel Müdürlük, Kırıkhan ilçesinin atık suları Karasu Deresi'ne direkt deşarj edildiğinden çevre kirliliği ve buna bağlı olarak koku problemlerinin yaşanmasına yol açmaktayken bu atık su arıtma tesisi projesinin uygulanması ile birlikte yüzde 90 arıtım sağlanarak çevre kirliliğinin önüne geçileceğinin altını çizdi.

2016 yılının ülkemize, ilimize ve coğrafyamıza iyilikler, huzur ile barış dileyerek 30 Aralık 2015 Çarşamba günü Ankara'da İller Bankası Genel Müdürlüğü huzurunda 1 yıldır çalışıp çabalanan ve 12 projenin sunulduğu ve 3'ünün kabul edildiği JICA kredisinin onaylandığını müjdeleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, onaylanan projelerden bir tanesi Antakya-Defne içme suyu şebekesi, ikincisi ise Erzin içme suyu şebekesi projesi ve üçüncü projenin de Kırıkhan Arıtma Tesisi olduğunu belirtti.

Birçok projeyle birlikte bu üç önemli projenin yaklaşık 125 milyon TL'lik JICA kredisiyle yapılacağını vurgulayan Başkan Savaş, JICA kredisinin en önemli yönünün 7 yıl geri ödemesiz, 18 yıl vadeli toplamda 25 yıl içerisinde çok düşük bir faizle geri ödeneceğini aktardı.

HBB Japonya ile ile kredi anlaşması imzaladı

HBB Japonya ile ile kredi anlaşması imzaladı

HBB Japonya ile ile kredi anlaşması imzaladı

HBB Japonya ile ile kredi anlaşması imzaladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim