• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

“Haydi Kızlar Eml’ye” Projesinin Tanıtımı Yapıldı

“Haydi Kızlar Eml’ye” Projesinin Tanıtımı Yapıldı
Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Haydi Kızlar EML'ye projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Haydi Kızlar EML'ye projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Petrolleri'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk, Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Yücel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, OSB Müdürü Yüksel Önal, Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç, Esnaf ve Sanayi Temsilcileri, ildeki mesleki ve teknik okulların müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve halktan katılım sağlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Kuruş, yeni kurulmasına rağmen okulun pek çok programda projeler ürettiğini, okul-sanayi işbirliği geliştirerek nitelikli eleman yetiştirmek için yoğun çaba harcandığını dile getirerek projeler ve mesleki eğitim konusunda okulun ön plana çıktığını belirtti. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Mesleki ve Teknik okulların önemine vurgu yaparak, bu okulların desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Müdür Özkan, ayrıca projelerin önemine değinerek proje üreten okullara teşekkür etti. Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Abdurrahman Duyan, Adıyaman'da kabul edilen üç projeden biri olan "Haydi Kızlar EML'ye" projesinin kabul sürecinin zorlu bir aşamadan geçtiğini, Türkiye genelinde yüzlerce proje arasından iki aşamalı elemeden geçerek seçildiğini ve projenin özellikle kız çocuklarının mesleki teknik eğitime yönlendirilmesi ve kız çocuklarının eğitimi hakkında Adıyaman'a büyük katkısı olacağını söyledi. Uygulaması bir yıl sürecek olan proje çerçevesinde özellikle mesleki teknik okullarında okumakta olan kız çocuklarına yönelik olarak 1 tanesi tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı olmak üzere iki sınıf oluşturulduğunu anlatan Proje Koordinatörü Abdurrahman Duyan, bu sınıflarda Bilgisayar, İngilizce, Matematik ve Okuma -yazma kursları verilerek, katılımcılara belge verileceğini bildirdi.

Proje Koordinatörü Abdurrahman Duyan kursların yanında yurt içi ve yurt dışı çalışma gezileri, toplantılar, seminerler, sosyal kültürel etkinlikler, aile ziyaretleri, rehberlik faaliyetleri de gerçekleştirileceğini belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim