• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

“Hayata Tutunuyorum” Projesi Hayata Geçti

“Hayata Tutunuyorum” Projesi Hayata Geçti
Kız çocuklarının okula devam oranının arttırılması için hazırlanan "Hayata Tutunuyorum" projesinin açılış ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kız çocuklarının okula devam oranının arttırılması için hazırlanan "Hayata Tutunuyorum" projesinin açılış ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Orta Karadeniz Engelliler Derneği(OKADER) ortaklığında İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı(İKGPRO), özellikle kız çocuklarının okula devam oranının arttırılması için hibe projesi kapsamında hazırlanan "Hayata Tutunuyorum" projesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi'nin iştiraki ile yürütülüyor.

Projenin açılış ve tanıtım toplantısı bugün Samsun Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Projenin tanıtım toplantısında OKADER Başkan Yardımcısı Emine Demirel ve proje öğrencisi Selma Gündoğdu, kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarından sonra söz alan İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemalettin Aka, "Projemiz 1 Aralık itibariyle kabul edildi. Avrupa Birliği hibe projeleri konusunda kurumlar bazında da Türkiye'nin en büyük bütçeli projesi olması adına da Samsun ve İlkadım için çok önemli bir projeydi. Projenin maliyeti 241 bin euro. AB, genelde 100 binin üzerinde projelere izin vermez ve rakamı da bunun üzerine pek çıkartmaz. Ancak özellikle kız çocuğu, engellilik ve dezavantajlılık durumlarında biraz kesenin ağzını açmış durumdalar. Onun için biz İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve OKADER ile birlikte yürüttüğümüz 241 bin euroluk bu hibeyi kazanmış olduk. Samsun'a ve İlkadım'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bu tarz projelerin her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade eden İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Proje mantığı bundan daha önceki zamanlarda yoktu. Zaman içerisinde proje kavramı gelişti. İlimize ve ülkemize faydalı projeler yürütüldü. Biz bu yüksek maliyetli projenin herkese hayırlar getirmesini diliyoruz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra söz alan ve sunum şeklinde projeyi anlatan OKADER Başkanı ve Proje Koordinatörü Mehmet Akbulut, "Projenin genel hedefi, eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi, özellikle kız çocukları ve engellilerin okullaştırılma oranına katkı sağlamak olan projenin özel hedefi ise eğitimin önemi hakkında ailelerinin farkındalıklarının arttırılması, mevcut eğitim sistemi içerisinde çeşitli özür ve ailevi sorunlardan dolayı öğrenime devamlılık sağlamayan çocukların esnek ve çeşitli öğrenme seçenekleri ile telafi dersleri gibi okul dışı faaliyetlerin sağlanması ve eğitim ile işgücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesine katkı sağlamaktır. Samsun sınırları içerisinde yaşayan ve engellilerinde aralarında bulunduğu 50 erkek, 200 kız çocuğu, toplamda 250 kişi ile çocuklarını okula göndermeyen 50 aile projemizin hedef grubudur. Engelli KPSS hazırlık kursları ile 10 Aralık 2015 tarihinde eğitimlerimize başladık. 15 ayrı modülde 51 gruba toplamda 3 bin 600 saat eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu güne kadar yaklaşık 900 saat eğitim verdik. Proje kapsamında eğitimin yanında seminerler, etkinlikler ve aile ziyaretleri de yapılacaktır" şeklinde konuştu.

12 ay süreli olan projenin toplam bütçesi 241 bin 968 euro.

“Hayata Tutunuyorum” Projesi Hayata Geçti

“Hayata Tutunuyorum” Projesi Hayata Geçti

“Hayata Tutunuyorum” Projesi Hayata Geçti

“Hayata Tutunuyorum” Projesi Hayata Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim