• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Havzalılar Da ‘Yörekent’ Dedi

Havzalılar Da ‘Yörekent’ Dedi
Yörekent projesinde yer almak istediklerini söyleyen Havza hemşehri derneklerinin başkanları ile yöneticilerini ağırlayan Atakum Belediye Başkanı İshak...

Yörekent projesinde yer almak istediklerini söyleyen Havza hemşehri derneklerinin başkanları ile yöneticilerini ağırlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Yörekent projesi ile kültürel değerlerin, örf ve adetlerin Atakum ilçesinde yaşatılmasını sağlayacağız" dedi.

Atakum Belediyesi tarafından hemşehri derneklerine yönelik olarak hayata geçirilen Yörekent projesine Havzalılardan da tam destek geldi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı makamında ziyaret eden Havza hemşehri derneklerinin başkanları, projeye destek verdiklerini ve parçası olmak istediklerini dile getirdi.

Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör ve 25 Mayıs Havzalılar Derneği Başkanı Osman Teber ile derneklerin yönetim kurulu üyeleri, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı ziyaret ederek Yörekent projesinde yer almak istediklerini belirtti. Yörekent projesi ile hemşehri dernekleri ve yerel yönetimlerin ortak bir adım atarak önemli projeyi birlikte gerçekleştirdiğini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hemşehri derneklerine yer tahsisi yaptığımız proje ile farklı kültürlerin vatandaşlarımızla buluşmasını hedefliyoruz. Havza hemşehri dernekleri bu anlamda projemizden yararlanmak istediklerini belirttiler. Belirlenecek alanda hayata geçirilecek proje ile Havza ilçemizin kültürel değerlerinin Atakum ilçesinde yaşatılmasını sağlayacağız. Her iki derneğin yöneticilerine teşekkür ediyorum. Havzalılarla birlikte Yörekent projesine destek veren hemşehri derneklerinin sayısı 7'ye yükseldi. Artvinliler, Çarşambalılar, Kavaklılar, Doğu Karadenizliler, Rizelilerden sonra Çerkes hemşehrilerimizle gerçekleştirmek için adım attığımız Yörekent projesinin bir ayağında da Havzalı hemşehrilerimiz olacak" diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya proje için teşekkür eden 25 Mayıs Havzalılar Derneği Başkanı Osman Teber, projede yer almaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör ise, "Hemşehri dernekleri, kültürlerin yaşatılması adına son derece önemlidir. Bu önemden hareketle Başkan Taşçı'nın gerçekleştirdiği bu projeyi destekliyoruz. Havzalılar olarak biz de bu projenin içerisinde yer almak istiyorum. Talebimizi olumlu karşılayan ve böylesi önemli bir projeye imza atan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Havzalılar Da ‘Yörekent’ Dedi

Havzalılar Da ‘Yörekent’ Dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim