• BIST 9602.15
  • Altın 2478.885
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.6469
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Havran’da kıran kırana ihale

Havran’da kıran kırana ihale
Balıkesir'in Havran Belediyesi, bünyesinde bulunan zeytin bahçelerindeki mahsuller ihaleye çıkartırken, katılımın yüksek olduğu ihalede heyecanlı anlar...

Balıkesir'in Havran Belediyesi, bünyesinde bulunan zeytin bahçelerindeki mahsuller ihaleye çıkartırken, katılımın yüksek olduğu ihalede heyecanlı anlar yaşandı.

İlçe merkezi ve mahallelerinde bulunan binlerce zeytin ağacının mahsulünü her yıl düzenlediği ihale ile dalındayken satan Havran Belediyesi, bu yıl 9 bin 500 çuval zeytin bekliyor. Bu rekolte tahmini üzerinden hareket eden belediye, ihale sonucunda 1 milyonun üzerinde bir gelir bekliyor. Belediye Başkanlığı makamında öğlen saatlerinde başlayan zeytin ihaleleri, akşam saatlerine kadar, Belediye Başkanı Emin Ersoy ve encümen üyeleri huzurunda aralıksız devam etti. Bölgenin üreticileri, müstahsilleri ve ticaret erbaplarının yoğun ilgi gösterdiği ihalede kıran kırana fiyat teklifleri sunuldu. 32 bin liradan açılan bir tarladaki zeytin ürününün satışı 80 bin liraya kadar yükselerek alıcı buldu.

Yapılan ihalenin Havran Belediyesi'ne, Havran halkına ve alıcılara hayırlar getirmesini dileyen Belediye Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, "Bugün encümen huzurunda zeytin mahsullerimizin satışını ihalelerle gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 9 bin 500 çuval zeytin mahsulünün ağaç üzerinde satışı yapılıyor. Yoğun bir katılım ve ilgi olduğunu görüyoruz. Üreticilerimiz, müstahsillerimiz ve ticaret erbapları buradalar. Bu ihalelerin hem belediyemize, hem de alıcı kardeşlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 1 yıl boyunca zeytinliklerimizin bakımı, budaması, ilaçlaması, sulaması yapıldı ve artık ürün toplama zamanı geldi. Zeytin mahsulünde bu yıl mutluyuz. Çünkü ağaçlarımızda çok güzel verim var. Bakımlı alanlarda zeytin daneleri çok kaliteli. Her yıl zeytinliklerimizden ciddi oranda belediyemize girdi sağlanıyor. İnşallah bu ihale sonucunda hem belediyemiz, hem alıcılarımız, hem de Havran halkı kazançlı çıkar. İlçe merkezimiz ve mahallelerimizde bulunan zeytin ağaçlarımızdan çıkan zeytinlerimizden 1 milyon lira ila 2 buçuk milyon lira aralığında bir satış miktarı bekliyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Havran’da kıran kırana ihale

Havran’da kıran kırana ihale

Havran’da kıran kırana ihale

Havran’da kıran kırana ihale

Havran’da kıran kırana ihale

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim