• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Hatay’da fırıncıların kömbe mesaisi

Hatay’da fırıncıların kömbe mesaisi
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde fırınlar, yörenin bayramlık ikramlarından kömbe pişirmek için fazla mesai yapıyor.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde fırınlar, yörenin bayramlık ikramlarından kömbe pişirmek için fazla mesai yapıyor.

Hatay bölgesinde yaygın olarak bilinen ve tüketilen bir tür tatlı ve pasta çeşidi olan kömbe, Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez ikramları arasında ilk sırada yer alıyor. Kömbenin en önemli özelliği ise uzun süre bozulmaması, bayatlamaması olarak biliniyor.

İlçede faaliyet gösteren fırın ustaları "Ramazan dolayısı ile pide fırınları sadece akşam çalışıyor ama kömbede sabah erkenden açmak durumunda kalıyoruz. Sadece Ramazan ayının son günlerine mahsus olan bu telaş bizim de hoşumuza gidiyor. İftarı zor açıyoruz. Müşteriler gece yarılarına kadar sırada bekliyor" dediler.

Kömbenin kıvama gelmesi için kısık ateşte pişmesi gerektiğini anlatan fırıncılar, "Zaten bir tepsiye 2 TL alıyoruz. Bir tepside de 40-45 kömbe oluyor. Pişirmesi biraz zahmetli. Bu yüzden fırında sabahlıyoruz" şeklinde konuştular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim