• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Hasan Arat: Amacımız tarih yazmak

2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na aday olan kentlerin yarın gerçekleştirecekleri nihai sunumları öncesinde, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi'nin son medya bilgilendirme toplantısı yapıldı.
"İstanbul 2020: Tarih yazıyor" ana temalı son basın toplantısına, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker ve TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan katılırken, uluslararası medya toplantıya yoğun ilgi gösterdi. Toplantı öncesi İstanbul'u tanıtan kısa bir video gösterimi yapıldı. 
 
İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Arat, Türk halkının yüzde 94'ünün İstanbul'un olimpiyat adaylığını desteklediğini vurgulayarak, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Yarın yapılacak resmi sunum öncesi son basın toplantılarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Arat, "Yarın İstanbul tarih yazma vizyonunu sunacak. Çünkü amacımız tarih yazmak. İstanbul 2020, geleceği şekillendirmek için bir şans" diye konuştu.
 
Yabancı basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Hasan Arat, yarın yapacakları sunumdan sonra İstanbul'un adaylar içerisinde en güçlü kent olduğunu herkesin anlayacağını ifade etti. Adaylık sürecinin başından itibaren çok samimi olduklarını kaydeden Arat, "Yarın son maçı yapacağız. İnanıyorum ki sunumumuzdan çok memnun olacaksınız. Birbirimize vereceğimiz çok şey var. Olimpik hareket, federasyonlarla, spor dallarıyla çok geniş kitlelere ulaşacak" şeklinde konuştu.
 
Bir İspanyol gazetecinin, "Toplantılarınızda sürekli 'iki kıta' vurgusu yapıyorsunuz. Gerçekten önemli mi?" şeklindeki sorusuna Arat, "İstanbul, binlerce yıldır insanların bir araya geldiği bir kültür potası. Bir kıtada plaj voleybolu izleyip daha sonra diğer kıtada basketbol izleyebilirsiniz. Biz farklı bir kıtadaki Arjantin'e 18 saatte geldik. Ancak İstanbul'da Asya'dan Avrupa'ya 5 dakikada geçebileceksiniz. Bir şehir, bir olimpiyat ancak iki kıta...Çok ilginç olacak" yanıtını verdi. 
 
İstanbul 2020 Heyeti'nin daha önceki toplantılarında olduğu gibi bu toplantıya da yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Özellikle İspanyol ve Japon gazeteciler, basın toplantısının bitiminde Türk yetkililerle röportaj yapmak için büyük çaba sarf etti. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim