• BIST 9524.59
  • Altın 2493.026
  • Dolar 32.5178
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Hamza Hamzaoğlu: Mustafa hocam ile dün akşam konuştuk

Hamza Hamzaoğlu: Mustafa hocam ile dün akşam konuştuk
Galatasaray ile yolları ayrılan Hamza Hamzaoğlu, sarı kırmızılı takımın yeni hocası Mustafa Denizli ile dün akşam telefonda konuştuğunu söyledi.

Galatasaray’ın eski Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, NTV Spor’a ayrılık süreci, transfer döneminde yaşananlar ve yönetimle arasında geçenler hakkında açıklamalarda bulundu.
Şampiyonluk kutlama gecesinde, Başkan Duygun Yarsuvat'ın veda yemeği ve şampiyonluk kutlamalarının aynı anda olduğunu belirten Hamzaoğlu, "Fenerbahçe kaybedince şampiyonluğu kutlamıştık. O günden bu yana değişiklikler oldu. Yönetim değişti, biz değiştik, oyuncular değişti... Duygun Başkan o gece bize 4 yıldız vermişti. Ben de o 4 yıldızdan esinlenerek Dursun Başkan'a bu yıldızları ayırmayalım demiştim. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak kendi istekleri ile ayrıldı. Bu konuda Dursun Özbek'i suçlayamam” dedi.

“BİR GÜN GELİP YARIM KALAN İŞLERİ TAMAMLAYACAĞIM”

Gelecek zamanda tekrar Galatasaray’da çalışmak istediğini belirten Hamzoğlu, “Ben bir gün yeniden Galatasaray'a dönüp yarım kalan şeyleri tamamlamak istiyorum. İnşallah kısmet olur” diye konuştu.

“YÖNETİMİN KARARINA SAYGI DUYUYORUM”

Kendini, ekibini ve takımını başarılı bulduğunu söyleyen Hamza Hamzaoğlu, "1 sene önce buraya geldiğimizde zorlu hedefler vardı. Baktığımızda bu başarılı elde ettik ve bizim bunda büyük payımız var. Benfica maçını kazanabilirdik. Aynı şekilde takım Atletico maçını da kazanabilirdik. Bizim hatalarımız oldu, futbolcuların oldu ama önemli olan oynanan oyundu. Artık geride kaldı tabii. Yönetimin kararına saygı duyuyorum” şeklinde konuştu.

“DÜRÜST VE ALBAYRAK İLE İYİ UYUM YAKALAMIŞTIK”

Geçtiğimiz yıl yaşanan başarıda Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'la iyi bir uyum yakalandığını ifade eden başarılı teknik adam, “Uyumun bozulmaması adında başkana da mesaj vermiştim. Yapmayın abi dedim. Ama ayrılma kararını verdiler. Cüneyt Tanman geldi. Kendisine saygı duyuyorum. Onunla uyumluyduk aslında ama bazı sorunlar nedeniyle kendisi ayrıldı. Sonra Mehmet Özbek göreve geldi” dedi.

“IBRAHIMOVIC BİZE ZARAR VERDİ”

Ibrahimovic isminin kendilerine zarar verdiğini vurgulayan Hamzaoğlu, “Bugün bile konuşuluyorsa demek ki biz bazı yerlerde hata yaptık. Benim konuşmam rahatsızlık veriyor gibi oldu. Ama benden başka kim konuşacak? Bütün sorulara ben cevap vermek durumunda kaldık. Ama görüyorum ki bu zarar olmuş. Ama ben söylediklerimin arkadasındayım. Ibrahimovic kulübün durumu itibariyle zarar verecek bir transfer oldu. Biz kulübü düşünerek hareket ettik ve doğru kadro kurduğumuzu düşünüyorum. 3-4 senelik hedefleri olan bir kadro kurduk” ifadelerini kullandı.

“DANI ALVES YILLIK 7 MİLYON EURO İSTEDİ”

Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışında Sabri’nin özel performans sergilediğini belirten Hamza Hamzaoğlu, “Dani Alves'i o bölgeye düşündük. Tarık Çamdal genç bir oyuncuydu. Tecrübeli bir alternatif oluşturmak istedik. Menajeriyle konuştuk. Kendisiyle telefonda görüştüm. Rakamları bize yüksek geldi. Bir sağ bek için fazlaydı. Yıllık 7 milyon Euro ve 4 yıllık kontrat istedi. Rakamlarda Sabri'nin diğer arkadaşlarından aşağıda olduğunu gördük ve iyileştirme kararı verdik. Altyapıdan çıkan bir oyuncuydu. Kaç tane oyuncu çıkıyor altyapıdan? Sabri'ye haksızlık yapılıyor. Rakamlara bakarsak Sabri mevkisinde önde bir oyuncu” dedi.

“GOMEZ’İ BEŞİKTAŞ, BAŞKA FORMÜLLE TRANSFER ETMİŞ”

Mario Gomez ilgili sorulan soruya Hamza Hamzaoğlu, şöyle cevap verdi:
“Açık konuşacağım. İlk olarak farklı tipte forvet istemiştim. Gomez'i değil. Cüneyt Tanman'la konuştuk ve Gomez gündeme geldi. Bizde Burak ve Umut var. Sprinter bir oyuncu bakıyorduk. Ama alıcı gözle inceledikten sonra Gomez'in iyi işler yapabileceğini düşündük. Üzerine gittik ve 9 milyon Euro maliyet çıktı karşımıza. Beşiktaş başka bir formülle transfer etmiş, sonradan öğrendik.”

“BİLAL’İ MELO’YA ALTERNATİF ALMADIK”

Mali durumlardan dolayı transferde dikkatli davrandıklarını söyleyen başarılı çalıştırıcı, “Yaptığımız transferler bu açıdan eleştiri aldı. Ama bu transferleri neden yaptığımızı anlatamadık. Bilal'i Melo'ya alternatif almadık. Dzemaili'nin yerine Bilal'i aldık. Yekta'yı gönderip Jem Karacan'ı alternatif aldık. Ama bu durumu anlatamadık. Sakatlık geçiren Jem Karacan'ı aldık, belki de diğer türlü olsa alamazdık. Transferi ilk kez artıda kapattık” diye konuştu.

BURAK’A DERS VERMEK İÇİN SİVAS MAÇINDA YEDEK OYNATTIM”

Burak Yılmaz’dan maksimum verim almak için uğraştığını dile getiren Galatasaray’ın eski Teknik Direktörü, “Geldiğimizde çok öne koşu yapıp ofsaytta kalıyordu. Bunu değiştirmeye çalıştık. Bir süre tuttu ama sonra yine kendi bildiği gibi oynamaya başladı. Sezon başında savunmaya yardım etmesini istedik. Burak'tan bu verimi almak için uğraştım. Sivas maçında ona bir ders vermek için yedek soyundurdum” ifadelerini kullandı.

“SNEIJDER, YANLIŞ ANLAŞILDIĞINI SÖYLEDİ”

Hollandalı yıldız oyuncu Sneijer’in kendisine mesaj attığını belirten Hamza Hamzaoğlu, “Açıklamalarının doğru olmadığını ve yanlış anlaşıldığını söyledi. Takım olarak eksikleri olduğunu belirttiğini ifade etti. Ben böyle şeylere takılmıyorum. Artık Mustafa Denizli var. Yollarına bakmalılar. Her şey güllük gülistanlık gitmiyordu tabii. Oyuncularımın söylemlerini normal karşılıyorum. Cevap vermek gerekiyorsa taktik tabii ki çalışıyoruz. Bunlar olmasa şampiyonluklar nasıl gelirdi? Oyuncularım bana haber gönderdi. Ben hiçbirisine gönül koymuyorum” açıklamasını yaptı.

“MELO SON GÜN GİTMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Transferin son gününde Melo’nun kendisine mesaj attığını vurgulayan Hamzaoğlu, ”Hayatının fırsatı olduğunu söyledi. Yönetimle konuştuk, değerlendirdik ve gitti. O gidince Kevin Grosskreutz'a haber gönderdik. 2 ay görüşmüştük onunla. Melo ve Hamit olunca ağırdan aldık. Melo gidince hemen hazırda olan Kevin'i çağırdık. Grosskreutz konusunda kimseyi suçlamıyorum” şeklinde konuştu.

“GROSSKREUTZ'UN AYRILMAK İSTEMESİ SÜRPRİZ OLDU”

Grosskreutz'un, lisansı çıkmayınca morali bozulduğunu söyleyen genç teknik adam, "Bana da gitmek istediğini söyledi. Ben ailesinin yanına gönderiyordum hafta sonları. Çünkü ailesini göremeden yapamayacağını söyledi. Ayrılmak istemesi bana da sürpriz oldu” dedi.

“MUSTAFA HOCA'YA MESAJ ATTIM”

Mustafa Denizli'ye hayırlı olsun mesajı attığını ifade eden Hamzaoğlu, "Bir iletişim problemi oldu aramızda. O aradığında ben görmedim. Ben mesaj attım o görmemiş. Mustafa Hoca'yla akşam konuştum yarım saat kadar. Tabii takımla ilgili şeyler sordu. Ama burada anlatamam. Mustafa Hoca'nın telefonunu açmamam gibi bir durum söz konusu değil. Başarılı olmasını gönülden arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

“'NE RAPORU, YAZMIYORUM' DEDİM”

Astana maçında kişisel hatalardan dolayı berabere kaldıklarını söyleyen Hamzaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Astana ile ilk oynayan takım biz olduğumuz için bizi eleştirdiler. Benfica ve Atletico da orada puan bıraktı. Biz oradan döndüğümüzde Mehmet Özbek'le birlikte konuştuk. Yönetim bizden rapor istedi. Maçın üzüntüsü ve 2 gün sonraki Başakşehir maçı öncesi bu zamanda nedir bu dedim. Yazmıyorum dedim. Başakşehir maçı sonrası yazarım dedim. Ama ben basından duydum bu haberi. Ben buna kızdım. Sonra başkan geldi. Raporu vermeni rica ediyorum dedi. Mehmet Özbek'le birlikte yazdık verdik.”

“KISIK SESLE BAZI ŞEYLER DUYDUM”

Kendisinin takımdan ayrılmadan önce kısık sesle bazı şeyler duyduğunu ifade eden Hamzaoğlu, "Ama üzerine düşmedim. Spor yazarları da üzerime oldukça geldi. Son günlerde iyi şeyler söylemeye başladılar. O ara da ne oluyor acaba diye düşünmedim değil” dedi.

“UMUT BULUT HER ŞEYİNİ VEREN BİR OYUNCU”

Kendisinin bütün oyuncularını savunduğunu söyleyen Hamza Hamzaoğlu, “Umut Bulut her şeyini veren, tüm hocaların çalışmak istediği bir oyuncu. Sözleşme yenileme yetkisi bende değil ki, bunu anlamak lazımdı ama yanlış anlaşıldı” değerlendirmesini yaptı.

“BAŞKAN BANA AYRILMA KARARI ALDIKLARINI SÖYLEDİ”

Son antrenman sonrası Fatih İşbecer'i aradığını belirten genç teknik adam, ”Beni beklediklerini söyledi. Arena'ya gittim. Odaya girince başkan beni karşıladı. Bana ayrılma kararı aldıklarını söyledi. Ben başkanı seviyorum, düşünceleri ve sözleri bir oluyor. Yönetim kurulu olarak birlikte karar aldıklarını söyledi. Gerekçesini sorduğumda, Umut'la ilgili yapılan sözleri öne sürdüler. Sonra Fatih Terim beni aradı. O da şaşırdı. Selçuk İnan beni aradı, böyle bir şeyin olup olmadığını sordu. Hepsi çok şaşırdı. Oyuncularımla ilk gün toplantı yaptığım yerde son toplantımı yaptım. Konuştuk, helalleştik” şeklinde konuştu.

“HERHANGİ BİR TEKLİF ALMADIM”

Henüz herhangi bir teklif almadığını dile getiren Hamza Hamzaoğlu, “Biraz dinlenip sonrasında çalışmak istiyorum. Yurt dışından bir teklif gelirse ilk orayı düşünüyorum. Ama Bursaspor'la ilgili haberler yalan. Şartlar ve proje uygun olursa çalışabilirim tabi ki... Galatasaray'dan ayrılmanın üzüntüsünü yavaş yavaş atlatıyorum” diye konuştu.

“YIPRATILMADIM DERSEM YALAN OLUR”

Bu süreçte yıpratıldığını söyleyen Hamzaoğlu, ”Yıpratılmadım dersem yalan olur. Bazen yalnız kaldığımı hissetmedim değil. Diğer takım taraftarları beni gördükleri zaman iyi şeyler söylüyorlar. Bu beni mutlu ediyor. Aykut Kocaman ve diğer hocaların açıklamaları ve destekleri için teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

“HAKKIMI HELAL EDİYORUM”

Mustafa Denizli ile birlikte Bursaspor karşısında gerçek Galatasaray'ı izleyeceklerini söyleyen başarılı teknik direktör, ”Umuyorum sonrasında Astana maçıyla birlikte yolumuza bakarız. Ben herkese hakkımı helal ediyorum. Herkes de bana etsin ve konuyu kapatalım. Galatasaray yeni hocasıyla yoluna devam etsin” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim