• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

'Halterin şampiyonları' Gaziantep'teki TOHM'da yetişiyor

'Halterin şampiyonları' Gaziantep'teki TOHM'da yetişiyor
Gaziantep'te kurulan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi kurulduğu günden bu yana halter branşında dünya, Balkan ve Avrupa şampiyonları çıkartan merkezde olimpiyat şampiyonu çıkarılması da hedefleniyor.

Gaziantep'te 3 yıl önce kurulan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) müsabakalara hazırlanan sporcular, Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil edebilmek için ter döküyor.

Tekvando, atletizm ve güreş branşlarında sporcular yetiştirilen merkezde, halter dalındaki sporcular başarılarıyla adından söz ettiriyor. Kurulduğu günden bu yana halter branşında dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonları yetiştirilen merkezde, olimpiyat şampiyonu çıkarılması da amaçlanıyor.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 20 TOHM olduğunu, Gaziantep'teki merkezin ise halter branşında ön plana çıktığını söyledi.

TOHM'un kuruluş amacının Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcular yetiştirmek olduğunu anımsatan Demir, bu merkezlerin 5 yıldızlı otel konforunda olduğuna dikkati çekti.

"Bu merkezden Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu çıkacak"

Halterde ulusal ve uluslararası müsabakalarda büyük başarılar kazandıklarını dile getiren Ökkeş Demir, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlarda mücadele eden haltercilerin bir kısmı Gaziantep'ten çıktı. Dünya, Avrupa, Balkan ve onlarca Türkiye şampiyonu çıkardık. Burada çok kalifiye, işini seven, dünya çapında antrenörlerimiz var. Onların da katkılarıyla halter pozitif ayrımcılığa doğru gidiyor. TOHM'lar bireysel olarak profesyonelliğe dönüşürse Gaziantep TOHM'da halteri yoğun olarak işlemeyi düşünüyoruz. Buradan inşallah Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu çıkacak. Bu merkezde halter erkek milli takımı da sürekli olarak kamp düzenliyor."

Yılmaz: "Milli takım bundan sonra Gaziantep'te kamp yapacak"

Halter Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Yılmaz, sporcuların genel durumunu görmek ve formlarını kontrol altında tutmak için Gaziantep'te kamp yaptıklarını söyledi.

Takımın henüz istediği düzeyde olmadığını aktaran Yılmaz, "13 sporcumuz var. Haftanın 6 günü çift antrenman yapıyoruz. Dünya şampiyonası ve olimpiyatlara hazırlanıyoruz. Önlerinde uzun bir süreç olduğu için sporcularım açısından zor. İstediğim seviyenin biraz altındalar ama toparlayacaklar. Kadın milli takımımız Ankara TOHM'da antrenman yapıyor, biz de imkanları iyi olduğu için Gaziantep'i tercih ettik. Bundan sonra da kentte sık sık kamp çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim