• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

HAK-İŞ’ten 19 Mayıs mesajı

HAK-İŞ’ten 19 Mayıs mesajı
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Genç ve potansiyeli yüksek bir...

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Genç ve potansiyeli yüksek bir nüfusa sahip olmak ülkemiz için çok önemli bir avantajdır" dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Arslan yaptığı açıklamada, "19 Mayıs, işgal kuvvetlerinin yurdumuzdan atılması için ilk adımın atılması, milletimizin yeniden bağımsızlığına ve hürriyetine kavuşması açısından tarihi bir öneme sahiptir. 19 Mayıs 1919 tarihi, Milli Mücadele'nin Anadolu'da ve Misak-ı Milli coğrafyamızda başlamasının en önemli tarihidir. 19 Mayıs'ta yeniden hayat bulan millet iradesini, Milli Mücadele'nin ilk işaret fişeği olarak görüyoruz. 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılması, Kurtuluş Savaşı'nın TBMM Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılarak, işgalcilerin ülkemizden kovulmasının ardından Cumhuriyetin ilanı ile hayat bulmuştur. 19 Mayıs tarihinin Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, ülkemizin gençlerini geleceğimizin güvencesi, yarınlarımızın umudu olarak gördüğümüzün en önemli göstergesidir. Genç ve potansiyeli yüksek bir nüfusa sahip olmak ülkemiz için çok önemli bir avantajdır. Bu avantajı ülkemiz açısından olumlu yönde kullanabilmek için bilinçli, ülkesine ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı, alanında mesleki yeterliliğe sahip, eğitimin önemine inanan, yeniliklere açık genç nüfusun yetişmesi gereklidir. Ülkemiz, daha modern ve daha çağdaş bir ülke olma hedeflerine ancak değerlerinden kopmadan, hedefleri olan, güçlü, özgür ve özgüveni yüksek gençlerle ulaşacaktır" ifadelerine yer verdi.

"Genç nüfus, ülkemiz için çok büyük bir avantajdır"

Gelişmiş, kendine güvenen, vizyon sahibi, eğitimli bir gençliğin, Türkiye'yi ileriye taşıyacak başarılara imza atmasında aktif rol alacağını söyleyen Arslan şunları kaydetti:

"Dünyadaki diğer ülkelerle kıyaslandığında genç nüfus, ülkemiz için çok büyük bir avantajdır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu avantajın olumlu yönde kullanılmasının ülkemize çok fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu durumu avantaja çevirmek için günümüz gençlerinin konjonktürüne uygun politikalar üretmeyi ve geliştirmeyi önemli bir gereklilik olarak görüyoruz. Çünkü gelişmiş, kendine güvenen, vizyon sahibi, eğitimli gençlik, Türkiye'yi ileriye taşıyacak ve başarılara imza atmasında aktif rol alacaktır. Konfederasyonumuz bünyesinde yer alan Gençlik Komitesi ile gençlerimize yönelik çeşitli proje ve çalışmaları başarıyla yürütüyoruz. Gençlerimizin de içerisinde yer alacağı proje çalışmalarına imza atıyoruz. Başta üniversite gençliği olmak üzere tüm gençlerimizle işbirliği içerisinde bulunuyoruz. Konfederasyonumuz bünyesinde ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızda üniversite öğrencileriyle staj programları çerçevesinde bir araya geliyoruz. Üniversitelerde düzenlenen programlar vesilesiyle gençlerimizle bir araya geliyor, HAK-İŞ'in çalışmalarını, çalışma hayatının sorunlarını ve sendikal faaliyetlerimizi anlatıyor, gençlerimizin sorularını yanıtlıyoruz. Üniversitelerle ortaklaşa düzenlediğimiz fikir projesi yarışmalarıyla gençlerimizin potansiyelinin geliştirilmesi ve ortaya çıkarılması için onları teşvik ediyoruz. Gençlerimizle ilgili yürüttüğümüz çalışmaları yurt dışındaki paydaşlarımızla da paylaşıyor, üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşların gençlik komitelerinde aktif olarak yer alıyoruz. Gençlere yönelik politika önerilerinin gençlerle birlikte tartışılması, bu konularda aksayan hususların onların gözünden değerlendirilmesi ve önerilerinin alınmasını öncelikli olarak görüyor ve buna uygun çalışmaları hayata geçiriyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim