• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Haftasonu hava nasıl olacak?

Haftasonu hava nasıl olacak?
Yurdumuzun genelini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava bugün de etkisini sürdürecek. Haftasonu hava nasıl olacak? İşte son tahminler.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Çorum ve Bilecik çevreleri ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
 
Doğu bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.
 
Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Ankara şehir merkezi ve il genelinde bu sabah saatlerine kadar kar yağışının devam edeceği ve yerde 1-5 cm civarında kar örtüsü bırakabileceği tahmin edilmektedir. Kar yağışından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
Batı Akdeniz'de bugün akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı, açıklarında kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 yer yer 9 kuvvetinde (50-75 yer yer 90 km/s) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
 
Fırtınanın; 11.04.2015 Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra etkisinin kaybetmesi bekleniyor.
 
Marmara Denizi'nde bugün öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 yer yer 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Marmara'da bu akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
 
Kuzey Ege'de Çarşamba gününden bu yana yaşanan fırtınalı havanın bu akşam saatlerinden itibaren etkisini yitirmesi bekleniyor.
 
 Bazı illerimizde hava sıcaklığı:
 
BURSA: (Çok bulutlu, sabah saatlerinde Yenişehir çevreleri yağmurlu) 9
 
A.KARAHİSAR: (Çok bulutlu ve sabah saatlerinde kar yağışlı) 2
 
ADANA:  (Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı) 18
 
ANKARA: (Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı) 4
 
BOLU: (Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı) 4
 
AMASYA: (Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu) 7
 
ERZİNCAN: (Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu) 16
 
DİYARBAKIR :(Çok bulutlu) 19

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim